Aktywne Wpisy
waro +146
Tynka02 +239
Dobra #!$%@?, to co sie na tym portalu ostatnio dzieje przechodzi ludzkie pojęcie. Jeszcze zbożowe ladacznice i pterodaktyle gody byłam w stanie zaakceptować ale od czasu jak na mikro cała wstążka to defekujące panie/ zoofilia pora powiedzieć sobie dość i opuścić ten upośledzony portal.
#moderacja to #!$%@? żart, ale niczym nasz rząd białek bez jajek wrzuci jakiegoś śmiesznego posta że dobrze jest, dobrze robią i uda że wszystko ok. Nie dość że
#moderacja to #!$%@? żart, ale niczym nasz rząd białek bez jajek wrzuci jakiegoś śmiesznego posta że dobrze jest, dobrze robią i uda że wszystko ok. Nie dość że
#1z10
Poza tym do picia piwa na kanapie wystarczy niewielka emerytura, do nart i żeglarstwa potrzebna jest naprawdę spora.
@Bethesda_sucks: Kto ci broni przepracować piętnaście lat pod ziemią i iść na wcześniejszą (dużą) emeryture.Byłeś kiedykolwiek w kopalni pod ziemią? Ja byłem, proponowali wtedy odrobienie wojska za pracę w kopalni. Dwa lata woja albo cztery w kopalni. A że do woja wzięli mnie w drugi konic Polski czyli na Śląsk to i poszedłem zobaczyć. Po pierwsze nie nadawałem się bo szukali wykwalifikowanych "górników
@BajerOp: Ilu polskich emerytów znajdziesz na stokach albo w żaglówce (że o jachcie nie wspomnę)? Gdyby to było takie tanie to trochę inaczej by to wyglądało.
@Wiskoler_double: Tzn. chcesz powiedzieć, że było niemal czterdziestu chętnych i nikogo nie przyjęli czy co? Bo nie rozumiem sensu tej dygresji. Przywileje emerytalne to rak i trzeba z nim walczyć, a górnik nie ma tak najgorzej, popracuj jako ratownik medyczny gdy obrzyga cię pacjent z AIDS, bij się z menelami, sprzątaj karetkę jak ci
@Bethesda_sucks: Chcę powiedzieć że szukali chętnych a z naszej grupy żaden w zasadzie się nie zakwalifikował. Nie bardzo pamiętam dlaczego tego jednego też odrzucili ale do końca szkółki był z nami.
I teraz- dlaczego odniosłeś się tylko do tego stwierdzenia?
Jest wiele zawodów ciężkich, jest wiele zawodów niebezpiecznych. Nie twierdzę że górnikom "się należy" energetykom czy innym "się