Wpis z mikrobloga

@Sofie tak, zimną ubijesz prędzej na twardo do ciasta ( ͡º ͜ʖ͡º) ciepła "pokojowa" nie podgrzana, na masło.

Najlepiej godzinkę wcześniej wyciągnąć z lodówki, lub po zakupach po prostu jej nie chować i użyć tego samego dnia
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@v1lk: xd przecież to wystarczy zwykły słoik. Wlewasz śmietanę 36 z biedy do słoika i trzepiesz parę min,. poniżej sól do smaku i masz masło.
@Sofie do 2 tygodni leży sobie w wodzie w miseczce, na rano zawsze miękkie, wode wymieniać co 2/3 dni ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

@Ama-gi po co ci auto skoro możesz chodzić? []

Poza tym, lubię gadżety, marzy mi się drewniana maselnica ( ʖ̯)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@v1lk: lepsze jest wrogiem dobrego. Żeby zrobić masło to trzeba oddzielić tłuszcz od reszty, a zwykły słoik jest najbardziej efektywny dobrego jeśli robisz z małej ilości śmietany masło. Jak masz kilka mitów śmietany to już maselnica jest potrzebna.