Aktywne Wpisy
mirko_anonim +18
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Przez prawie 3 lata byłem samotny. Wcześniej dwa nieudane związki. Najpierw z borderką, a potem z taką manipulatorką, która prawie nabawiła mnie problemów psychicznych i kompletnie mnie zniszczyła. Z racji, że mam już prawie 27 lat i mieszkam w małej miejscowości wybór padł na portale randkowe i jednym słowem to jest dramat. Pary mialem, ale 90% par to osoby z nadwagą, często bardzo dużo.
Zdesperowany samotnością, zacząlem wybierać te
Przez prawie 3 lata byłem samotny. Wcześniej dwa nieudane związki. Najpierw z borderką, a potem z taką manipulatorką, która prawie nabawiła mnie problemów psychicznych i kompletnie mnie zniszczyła. Z racji, że mam już prawie 27 lat i mieszkam w małej miejscowości wybór padł na portale randkowe i jednym słowem to jest dramat. Pary mialem, ale 90% par to osoby z nadwagą, często bardzo dużo.
Zdesperowany samotnością, zacząlem wybierać te
wonsz1 +510
Trzeba jednak pamiętać, że żadne zabezpieczenie nie chroni w 100%.
@Krypta_VHS: stara prawda mówi, że zabezpieczenie nie musi być najlepsze na rynku ale najlepsze wśród rowerów na stojaku. Typowy złodziej prędzej weźmie się za rower z marketowym zapięciem grubości makaronu niż miałby siłować się z jakimkolwiek u-lockiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@faxepl
@k3lt
@SZLUGi no to nie wiem Pany, onguard vs kryptonite co wybrac?
+ tańszy od Kryptonite Evolution
+ masywny pałąk o średnicy 16,8 mm i długości 20 cm (w opisie mówią, że to stal nierdzewna ale jestem pewien, że jest ze stali hartowanej)
Masa 1,62 kg.
Porównywalny u-lock Kryptonite Evolution Mini (w tym sklepie za 193,99 zł) ma mniejszy pałąk 14 cm o średnicy 13 mm ale za to jest trochę
Abus albo kryptonite.
Patrz na poziom bezpieczeństwa.
Nie bierz łamanych zabezpieczeń.
@faxepl
@k3lt
@johnweak dobra, przekonaliscie mnie do tego onguarda, dzieki :D
@modzelem no ten onguard ma dobre zabezpieczenie, chyba 95/100?
Fizyki nie oszukasz.
Abus Facilo 1.14 kg, Super Ultimate 1.74 kg (jest nieco dłuższy), Kryptonite Evolution 7+ 1,61 kg, Kryptonite Mini 5 - 1.2 kg, Mini 9 1,4 kg.
Poza tym waga nic nie znaczy nie znając wymiarów, bo może być wielki a przy tym mieć cieniutkie rurki i koniec końców będzie chronił gorzej od kilogramowych ulocków które mają 17mm średnice ramienia.