Wpis z mikrobloga

@rekips: Zakopuje za tytuły pełne sensacji - komisja ustaliła, że nie było żadnych nacisków, więc pewnie ich nie było, ale robić z tego jakąś sensację?

Robienie sensacji z normalności, z powodu tego, że komisja coś uczciwie i obiektywnie ustaliła? To raczej przypadki oszustw powinno się nagłaśniać, a uczciwość i obiektywność powinna być na porządku dziennym. To tak jak nagłaśnianie tego, że jakiś tam poseł przyjął mandat za prędkość mimo immunitetu
  • Odpowiedz
@cyklista: po to żeby odkłamać propagande Tuska, gdzie każdy mówi jaki to PiS byl zły, jakie naciski, państwo policyjne itp. Pamiętaj że lepiej żyć w prawdzie niż tuskowym zakłamaniu. Obecnie mamy najwięcej podsłuchow, dziwne akcje CBA a jakoś ciągle się słyszy że za PiS to było, to są kłamstwa.
  • Odpowiedz
@rekips: Za rządów PiSu nie za bardzo interesowałem się polityką - pamiętam tylko te cyrki z Samoobroną i LPR, gdzie nie wiadomo było czy usiąść i płakać, czy może śmiać się z nich... Także nie oceniam PiSu po tym co mówi Tusk i jego banda - oceniam go po tym co wyprawia teraz - Smoleńsk, krzyże, pomniki, "solidaryzm", nie skupianie się na normalnej krytyce, tylko jakieś obrażanie się, dziwne oskarżenia...
  • Odpowiedz
@rekips: Przepraszam, poszukam jakiegoś krytycznego artykułu o Kaczyńskim na bardziej obiektywnym portalu - niezalezna.pl? wpolityce.pl? Może gazetapolska.pl albo rp.pl? Nie ma? No to spróbujmy radiomaryja.pl albo salon24.pl/nowyekran.pl.

Głupi ja... Zapomniałem, że tam o Kaczyńskim piszę się dobrze albo wcale ;)
  • Odpowiedz
@cyklista: Długo by wymieniać, na pewno obniżenie podatków, sądy 24 godzinne, CBA, ograniczenie korupcji, ułatwienia dla przedsiębiorców, ograniczenie zadłuzenia państwa ...
  • Odpowiedz
@rekips: Zmartwię Cię, nigdy nie należałem do tych, którzy twierdzili, że rządy PiS to zagrożenie dla demokracji. Rządy były jakie były, oceniać je można wedle uznania, ale mówienie o faszyzmie i upadku demokracji było objawem zwykłej ignorancji i głupoty. I podobnie sądzę teraz, jak rządzi PO.
  • Odpowiedz
@rekips: sądy 24 godzinne, CBA, ograniczenie korupcji - pełna zgoda

obniżenie podatków - których?

ułatwienia dla przedsiębiorców - podaj konkretnie co zrobiono

ograniczenie zadłuzenia państwa - w jaki sposób?
  • Odpowiedz