Aktywne Wpisy

Brydzo +303
Telewizja, która skupia się na konkretach.
#debata
#debata

źródło: Screenshot 2025-05-23 205425
Pobierz
matthew1990 +15
Nawrocki mial za zadanie sie nie zblaznic i tego nie zrobil :-)
9 dni i odpoczniemy od tuskobotow
#debata
9 dni i odpoczniemy od tuskobotow
#debata
#nieruchomosci #budownictwo #usa #kanada #swiat
źródło: temp_file3240195356515167387
Pobierz@19216811: @kowalzmetina A w PL masz wszędzie chodnik? Nawet w nowych osiedlach itd - jest strefa zamieszkania 30 km/h max i samochody na równi z ludźmi. A w USA są chodniki albo z drugiej strony tych domów masz ciąg zieleni z lasami, trawnikami i stawami, jeziorkami wzdłuż których można chodzić jeśli ktoś chce.
tzn pewnie niejeden developer gdy przekształca działkę rolną w swoje latyfundia ma z tyłu głowy widok rodem z amerykanskich osiedli, no ale potem wychodzi coś takiego
źródło: cf
PobierzMiejsce po prostu stworzone do życia normalnego.
Bez drących sie kundli zamknięktych w klatkach czy na podwórkach z trawą wydrapaną przez kury xD 1 rodzaj sąsiadów, przestrzenie duże. Perfekcyjne. Tylko że najdroższa opcja ale warto. No i jest segregacja bardzo często - zwłaszcza w stanach to ultra ważne ale wiem autentycznie że w UK też ludzie się
@kowalzmetina xd
No natura w ciul, przystrzyżony trawnik i okazjonalne drzewko obok ulicy
Tak, a potem do centrum, które składa się z samych parkingów i wielopasmowych dróg, trzeba jechać 30km, bo miasto jest absurdalnie rozlazłe. Amerykańska idea miasta jest najgorsza. A transport publiczny jest albo tragiczny albo z przystankiem daleko od domu.
@Saeglopur: Gdzie w Europie się niby odchodzi od miast dla pieszych? Przecież właściwie wszędzie właśnie ogranicza się ruch i przywraca ulice piesze, inwestuje w infrastrukturę rowerową i transport publiczny.
@kowalzmetina: mieszkałem przez jakiś czas na takim w Ohio. To jest tak niewygodne, że w Ausitn, TX wolałem mieszkać w raczej kiepskim hotelu. Ale przynajmniej to restauracji można było podejść, a nie trzeba było jechać.
Dużo lepiej mieszkało mi się w centrum Wrocławia, gdzie samochód z parkingu podziemnego wyjeżdżał jakoś raz w tygodniu.
W Polsce czy w Europie nie ma żadnego uzależnienia się od komunikacji - jest wybór. Wybór w USA na takim osiedlu to co najmniej 2 samochody jak nie więcej plus dowożenie wszędzie dzieciaków jak jeszcze własnego nie mają i spędzenie z 20% dnia w samochodzie. Bo wszędzie daleko. Ty
źródło: IMG_0833
Pobierz