Aktywne Wpisy
Ksiega_dusz +17
Zmieniłem w tamtym roku. Zarabiam 19k brutto z hakiem i ogólnie wypłata co miesiąc była w miarę stabilna. Wychodziło 13k netto. Dzisiaj dostałem wypłatę o 3500 zł mniejszą. To dość sporo. Zapytałem się HRów o co chodzi i odpisali mi, że przekroczyłem próg podatkowy i pobierają mi zaliczkę na podatek w wysokości 32%.
Oni to już będą pobierali do końca roku? Ja odzyskam jakoś te pieniądze?
#programowanie #korposwiat
Oni to już będą pobierali do końca roku? Ja odzyskam jakoś te pieniądze?
#programowanie #korposwiat
czlowiekbutelka +487
Witam państwa w dniu świętowania największej polskiej porażki - powstania warszawskiego xD
- Wydaj rozkaz powstania
- Panie generale, 100k cywilów zginie
- #!$%@? tam, brać szable i ognia
- 100k cywilów ginie
- Wydaj rozkaz powstania
- Panie generale, 100k cywilów zginie
- #!$%@? tam, brać szable i ognia
- 100k cywilów ginie
Wołam @ING_Bank_Slaski ( ͡º ͜ʖ͡º)
Jeszcze druga sprawa - porządkuje swoje konta w różnych bankach, zamykam itp. Dotychczas miałem firmowe konto w Millennium i generalnie jestem z nich zadowolony ale brakowało mi trochę opcji znanej np. z mBank, gdzie da się przed sesją wycofać zlecony przelew. Ostatnio to wprowadzili, a z racji posiadania też konta w ING prywatnego to pasowałoby mi i u nich mieć konto firmowe.
Jak z Waszego doświadczenia oceniacie Millenium vs ING? Konto firmowe mam tylko do otrzymywania pieniędzy za faktury oraz do regulowania podatków i innych zobowiązań. Nie potrzebuje w ogóle karty :)
#ing #ingbank #bankowosc #jdg #b2b - tagi dla zasięgu
Aby uniknąć opłaty za konto firmowe, wystarczy, że spełnisz jeden z warunków aktywności. Za aktywnego klienta uznajemy takiego, który w poprzednim miesiącu kalendarzowym: zrobił przelew do ZUS lub US lub przelał na konto firmowe łącznie min. 2 000 zł (nie wliczamy w to przelewów własnych, czyli między kontami w
@ING_Bank_Slaski: Idę założyć konto, następnie z poziomu aplikacji www lub w oddziale rezygnuje z karty. I cała procedura? Czy w sytuacji gdy jestem klientem ING (mam prywatne konto) to mogę całą procedurę zrobić we wizyty w oddziale? Czyli założyć konto firmowe z
Aby zrezygnować później z karty kliknij Karty i płatności telefonem -> wybierz kartę, aby przejść do ekranu ze szczegółami -> przycisk „zamknij kartę” znajdziesz na dole ekranu.
Będzie najlepszym wyborem!