Wpis z mikrobloga

Kojarzycie czy do konta firmowego Direct w ING jest wymagana karta? Warunkiem darmowości jest albo płatność ZUS raz w miesiącu albo wpływ w jakiejś wysokości z kont innych niż własne w tym samym banku lub właśnie wydanie ileś zł kartą. I teraz czy da się założyć konto firmowe bez karty i aby było darmowe spełniając pierwszy lub drugi warunek?
Wołam @ING_Bank_Slaski ( ͡º ͜ʖ͡º)

Jeszcze druga sprawa - porządkuje swoje konta w różnych bankach, zamykam itp. Dotychczas miałem firmowe konto w Millennium i generalnie jestem z nich zadowolony ale brakowało mi trochę opcji znanej np. z mBank, gdzie da się przed sesją wycofać zlecony przelew. Ostatnio to wprowadzili, a z racji posiadania też konta w ING prywatnego to pasowałoby mi i u nich mieć konto firmowe.

Jak z Waszego doświadczenia oceniacie Millenium vs ING? Konto firmowe mam tylko do otrzymywania pieniędzy za faktury oraz do regulowania podatków i innych zobowiązań. Nie potrzebuje w ogóle karty :)

#ing #ingbank #bankowosc #jdg #b2b - tagi dla zasięgu
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kuta_senator: Konto firmowe Direct otwieramy automatycznie z kartą. Jednak po jego założeniu możesz zrezygnować z karty w Moim ING w oddziale.
Aby uniknąć opłaty za konto firmowe, wystarczy, że spełnisz jeden z warunków aktywności. Za aktywnego klienta uznajemy takiego, który w poprzednim miesiącu kalendarzowym: zrobił przelew do ZUS lub US lub przelał na konto firmowe łącznie min. 2 000 zł (nie wliczamy w to przelewów własnych, czyli między kontami w
  • Odpowiedz
@RonnieO: miałem i po 2 latach kasują jak zboże, lepiej od razu założyć w banku w którym warunek darmowosci będzie łatwo spełnić, np. przelew do ZUS.

@ING_Bank_Slaski: Idę założyć konto, następnie z poziomu aplikacji www lub w oddziale rezygnuje z karty. I cała procedura? Czy w sytuacji gdy jestem klientem ING (mam prywatne konto) to mogę całą procedurę zrobić we wizyty w oddziale? Czyli założyć konto firmowe z
  • Odpowiedz
@kuta_senator: Tak, konto firmowe możesz założyć w Moim ING w zakładce: Oferta ING. Wybierz u dołu ekranu opcję: Rozwiń ofertę dla przedsiębiorców, wybierz konto, uzupełnij formularz i gotowe :)
Aby zrezygnować później z karty kliknij Karty i płatności telefonem -> wybierz kartę, aby przejść do ekranu ze szczegółami -> przycisk „zamknij kartę” znajdziesz na dole ekranu.
  • Odpowiedz