Wpis z mikrobloga

Czy tylko ja natrafiam na takie kobiety, które tylko odpowiadają na zadawane pytania, nic od siebie nie umieją dodać, ani pociągnąć tematu dalej? Czy może jestem za mało przystojny/bogaty #!$%@? wię co jeszcze? Bo jak po raz 40 pod rząd trafiam na ten sam schemat to mi się odechciewa gadać z tymi kobietami... #przegryw #tinder #badoo #sympatia
  • 21
  • Odpowiedz
@Malvo: A ktoś mówił o zaruchaniu? Chcę tylko z kimś przyjemnie pogadać z perspektywą na kontynuowanie znajomości... Ale się z tymi dziewczynami no jakoś #!$%@? nie idzie. BO mam wrażenie, że musiał bym balansować na piłce i żonglować diamentami by chciały wysilić swoje szare komórki mózgowe.
  • Odpowiedz
Zaloz sobie profil kobiecy i zobaczysz dlaczego nie odpisują. Taka ilość powiadomień i wszystkiego, ze telefon się zawiesza a tinder to w ogóle
  • Odpowiedz
Czy tylko ja natrafiam na takie kobiety, które tylko odpowiadają na zadawane pytania, nic od siebie nie umieją dodać, ani pociągnąć tematu dalej? Bo jak po raz 40 pod rząd trafiam na ten sam schemat to mi się odechciewa gadać z tymi kobietami...

@DurzyHarakter30:
To najczęściej nie wina kobiet tylko nieumiejętności prowadzenia rozmowy.
Nie zadawaj pytań, na które można odpowiedzieć jednym słowem.
Nie zadawaj pytań, które nic ci o danej osobie
  • Odpowiedz
@brass: Nigdy od żadnej nie oczekuje ciągnięcia tematu, a i tak #!$%@? z tego wychodzi. Najgorsze to są takie, którym napiszesz 4-5 linijek wypowiedzi , a księżna odpiszę "ok" . I pewnie w weekend na imprezie powie koleżance, że w tym kraju nie ma fajnych chłopaków. XDD
  • Odpowiedz
@DurzyHarakter30: Mam właśnie czasem wrażenie, że laska dodaję do par kogoś średniego, ale jak nie okaże się ,że jesteś jakimś milionerem to traci zainteresowanie i koniec przygody. I chce dodać , że nie zadaję pytań w takim stylu, by można było na nie odpowiedzieć jednym słowem, ani co nic mi nie o danej osobie nie powiedzą. :D
  • Odpowiedz
Najgorsze to są takie, którym napiszesz 4-5 linijek wypowiedzi , a księżna odpiszę "ok" .

@Andrej1988:
Jeśli te linijki wyglądają tak jak mi się wydaje to każdy by tak odpisał.
Konstruuj je tak by "ok" nie było możliwą odpowiedzią.

Mam właśnie czasem wrażenie, że laska dodaję do par kogoś średniego, ale jak nie okaże się ,że jesteś jakimś milionerem to traci zainteresowanie i koniec przygody

Przekombinowane. Laski dodają ludzi bo ilość
  • Odpowiedz
@Andrej1988:
W sensie co decyduje, że przesuniesz w prawo. Jeśli przesuwasz w prawo same księżniczki to albo wynika z tego, że na tinderze są same księżniczki, albo ty wybierasz same księżniczki, albo nieprawidłowo oceniasz kobiety jako księżniczki. Innej opcji nie widzę.
  • Odpowiedz
@Andrej1988:
A jak ci się wydaje, jak oceniają to kobiety? Bo jak rozumiem, one nigdy pierwsze nie piszą. Może po prostu piszesz do takiej, która z jakichś przyczyn sobie ciebie "odpuściła".
  • Odpowiedz
@brass: Wygląd decyduję o tym, czy idzie w prawo. Myślę ,że one tego nie wiedzą jednak xd. Więc oceniają to nijak. Rzadko, ale zdarzały się takie , co pisały pierwsze.
  • Odpowiedz
@Andrej1988:
Nie ma jednego idealnego sposobu. Zależy od danej osoby, sytuacji, tego co się u mnie dzieje, luźnych skojarzeń itp.
Najważniejsze to rozumieć jaki jest cel tej rozmowy. W zależności od tego jaki jest cel, będzie inaczej prowadzona.
Na portalach tego typu zwykle celem jest zainteresowanie sobą danej osoby i poznanie jej na tyle by zorientować się czy warto się spotkać. I należy to uzyskać wkładając minimum czasu i energii z
  • Odpowiedz
@Andrej1988:
Jeśli nie ma opisu może to oznaczać, że jest bardziej zainteresowana poznaniem kogoś niż reklamowaniem siebie. Po prostu opowiadaj o sobie i zadawaj luźne pytania na jej temat nawiązujące do tego co opowiedziałeś (tzw. pytania kontrolne). Jeśli panna nie czyta tego co piszesz, będzie to momentalnie widać po odpowiedziach jakich udziela na te pytania. Idealną metodą jest technika pytanie+stwierdzenie, albo stwierdzenie+pytanie.
Np. tematyką niech będzie spędzanie czasu wolnego. Opowiadasz jak
  • Odpowiedz