Wpis z mikrobloga

Mam postawioną na wordpressie niewielką stronkę na własnym serwerze. Wczoraj zauważyłem, że nie działa. Tryb debugowania podaje taki błąd:

Warning: require(/share/CACHEDEV1DATA/Web/wp-includes/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /share/CACHEDEV1DATA/Web/wp-settings.php on line 177

Fatal error: require(): Failed opening required '/share/CACHEDEV1DATA/Web/wp-includes/user.php' (includepath='.:/etc/config/php') in /share/CACHEDEV1_DATA/Web/wp-settings.php on line 177

Znalazłem wątek gościa, który ma ten sam problem i również ma stronę postawioną na serwerze QNAPA. Obstawiam, że może niedawny update systemu mógł coś namieszać.
https://wordpress.org/support/topic/failed-to-open-stream-no-such-file-or-directory-38/

Mógłby mi ktoś podpowiedzieć, w którą stronę poszukać rozwiązania problemu?
#wordpress #qnap
  • 4
@Boroova: Tak, żywcem skopiowałem komunikat ze stronki. Ogólnie, w katalogu share na serwerze nie mam tego katalogu CACHEDEV~, więc w sumie nic dziwnego, że WP nie może go znaleźć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Boroova: Już połatałem, chociaż moje rozwiązanie jest mocno dyskusyjne xD Znalazłem dwie osoby z tym samym problemem, z czego jedna ma 3 qnapy i na każdym jest to samo.

W skrócie, antywirus qnapa twierdzi, że musi usunąć malware o nazwie MR2021 i usuwa przy okazji pliku z katalogu, na który wskazuje tamta ścieżka. Także na tem moment wyłączyłem antywirus i działa, ale no xdd