Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Mirki, taka rozkmina z roletami elektrycznymi. Mają ten przełącznik że strzałkami, ale żeby się opuszczały/podnosiły to muszę trzymać tę strzałkę wciśniętą jak debil. Takie zamknięcie / otwarcie wszystkich rolet to z 10 minut zajmuje. Myślałem.o jakims rozwiązaniu Smart, ale jestem w tym trochę zielony. Tzn. jakieś tam włączniki prądu czy yeelighty se ogarniam przez Google home. Czy są jakieś proste przełączniki, które by mi pozwalały nie wstając z fotela powiedzieć "ok google, opuść roletę w salonie" ??
#elektronika #elektryka #elektroda #homeassistant #google #smarthome #pytanie #pytaniedoeksperta
qjava - Mirki, taka rozkmina z roletami elektrycznymi. Mają ten przełącznik że strzał...

źródło: comment_1615318282KfQ9J6LWAwUKBHen2TT4Ng.jpg

Pobierz
  • 5
  • 0
@qjava:
A nie masz w samej rolecie jakiegoś programowania tych przycisków? (Jedno krótkie naciśnięcie = otwarcie/zamknięcie rolety do końca). U mnie to się nazywało tryb programowania silnika czy jakoś tak.
  • 0
@Endrius: o kurde, nie wiem sprawdzę;) odbieramy tę chatę w przyszłym tyg. To jeszcze nie ogarnąłem niuansów, ale to mnie już zaniepokoiło;)