Wpis z mikrobloga

Mireczki czy ktoś odsyłał #ps5 do Sony? Trafił mi się egzemplarz z tą buczącą cewką. Na infolinii mówili ze lepiej nie używać oryginalnego kartonu bo może ulec zniszczeniu :/ ktoś ma doświadczenie z tym i może się podzielić?
  • 16
@bocian_wr: Najtrafniejszym porównaniem chyba będzie maszynka do włosów/golenia, takie bziuczenie xd gdzies w tle może słychać taki pisk. Z odległości dwóch metrów mniej więcej słyszalne, tylko w grze.
Ja też póki co się wstrzymam, choć gram przy biurku i ta golarka mnie wkurza jak nie gram na słuchawkach akurat... jak myślicie? Uderzać z tym do Orange czy bezpośrednio do Sony?
@sujchy_: Nie wysyłaj w oryginalnym kartonie bo odeślą Ci w zwykłym szarym których używają w serwisie, przynajmniej tak było w moim przypadku. Ja reklamowałem z tytułu brzęczenia z zasilacza i po 2 tygodniach przysłali niby naprawioną, a tak naprawdę nadal brzęczy w grach, jest delikatnie ciszej w menu ale w grach brzęczy bez zmian. Informacyjnie, ja swoją wysyłałem w idealnym stanie a otrzymałem zwrotnie z delikatnymi ryskami wokół przedniego gniazda usb
@d4mn: Dzięki. Ja kupiłem na poczcie karton, okazało się ze maja takiej wielkości żeby zmieścić tego wielkoluda. Ciekawi mnie co z moją zrobią xd. @rafalsky023 widocznie u Ciebie mniejszy problem. Ja przy odpalonego grze z odległości 2m słyszę pomimo dźwięku z gry, czasem głośniej niż TV. A wieczorami jak ściszam żeby różowemu nie przeszkadzało za ściana to już w ogóle jakbym siedział u barbera XD
@sujchy_: Najgorzej sie przejawia to w grach na ps5 np demon’s souls czy spiderman remastered. Wtedy np. jak przełączam zakładki w menu spidermana to jest inna częstotliwość „strzyżenia” xd musiałeś dostarczać jakieś nagranie?
@rafalsky023: No u mnie w przypadku ac valhalla. Najlepiej to widać w grze jak jest ekran ładowania i się chodzi swobodnie bohaterem w próżni. Nie ma żadnych dźwięków gry wtedy a konsola mi cieniuje boki xd. Jak ogrywałem astro to nie słyszałem w trakcie gry w ogóle (dopiero jak ucho przyłożyłem do konsoli). Niee bez nagrania, gość jedynie co wypytał jak się to objawia. Mówił ze jest znamy problem wiec nie