Wpis z mikrobloga

Mirki, dzisiaj u mnie w osp jest akcja oddawania krwi, wczesniej oddawałem w rckik ot, z tym, ze planowo mogłbym oddac krew dopiero 11 marca. Myslicie, ze mnie przyjmą w tym osp czy sie kapną ze brakuje 4 dni?
#krwiodawstwo
  • 15
@Pociongowy: @Peran7: @starypijany123: @Valisar: eh, wyszedłem dopiero, nie udalo się. Na czerwono jej się wyswietliło, ze nie minęło jeszcze 8 tygodni (14 stycznia byłem ostatnio), dopiero 11 marca najwcześniej, a najlepiej 12 marca, bo 11 wychodzi czwartek i jest najwiecej osob teraz, tak mowiła. Pytałem, jeszcze czy pana doktora mogę zapytać, to powiedziała, że nie i koniec.
Ja w RCKiK Kraków OT wcześniej byłem i w sumie te
o dopuszczeniu do donacji decyduje lekarz. Z moich obserwacji wynika że nie będą robić problemu z kilku dni

@Peran7: @p03e: byłem świadkiem jak gościu chciał oddać krew w piątek i pielęgniarka nie mogła go zarejestrować bo wg systemu mógł oddać dopiero od poniedziałku.
@Pociongowy: @Valisar: a no, spoko, nic się nie stało, blisko domu miałem więc easy ;>
A planować to sobie planuję, wiedziałem, że 11 marca dopiero mija mi 8 tygodni, w apce sobie też zapisuję, no ale w tamtym tygodniu usłyszałem, że rusza jakaś taka lokalna grupa krwiodawców to się chciałem przejść, przynajmniej wstałem wcześniej, tak to bym w niedzielę pewnie spał do 11 xd
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Pociongowy: @piaskun87: @Valisar: @p03e: Ja rckik Lublin wygląda na to że system bardziej ludzki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Swoją drogą kiedyś pojechałem na osocze 10 dni przed terminem na krew ale lekarka przepisała mnie na pełną.
Ostatnio też im się na czerwono paliłem w systemie na recepcji ale lakarka nie miała nic przeciwko żebym oddał krew.