Wpis z mikrobloga

mi nie w glowie k0biety atencjuszki, juz dawno to sobie odpuscilem i wypisalem sie z wyscigu o tzipe, jednak nadal nie potrafie odpuscic sobie jednego, odkad pamietam marze o wielkiej przygodzie jak frodo z wladcy pierscieni, gdzie przegryw, nic nie znaczacy niziolek 1,50, slaby i chuderlawy, zdobywa nagle najecenniejszy skarb ludzkosci (wladza?, pieniadze?, k0biety?) i razem z kolegami przegrywami zostaja wyznaczeni do zniszczenia najwiekszego zla, poniewaz tylko oni sa w stanie oprzec sie jego poteznej, zdradzieckiej mocy. po drodze wielu z nich polegnie, czesto wczesniej ulegajac pokusie zlych mocy (boromir - bracia w przegrywie, ktorzy polegli na polu bitwy, nieraz wczesniej ulegajac pokusom p0lek). i coraz bardziej uswiadamiam sobie, ze ta pelna alegorii opowiesc, gdzie glowni bohaterowie przez cala swoja podroz atakowani sa przez sily ciemnosci (normictwo - orkowie, p0lki - sauron, spermiarze - saruman, bialorycerzyki - uruk hai), aby ostatecznie przeciwstawic sie wszelkim przeciwnosciom i pokonac najwieksze zlo (beta uprising, ostateczne zniszczenie p0lek) to tak naprawde alegoria zycia przegrywa, swietego tagu, codziennego zmagania sie z silami normictwa i opieraniu sie ich pokusom. kazdy z nas, braci w przegrywie obecnych tu na tagu, niesie codziennie swoj wlasny pierscien i opiera sie jego mocy, aby ostatecznie moc go zniszczyc w ogniu mordoru i na zawsze pokonac sily ciemnosci. chyba dlatego jest to moj ulubiony film, to tak na prawde historia o kazdym z nas, w glownym bohaterze widze siebie a w hobbitach swoich towarzyszy niedoli z tagu.
#przegryw #neet
Lepper3001 - mi nie w glowie k0biety atencjuszki, juz dawno to sobie odpuscilem i wyp...
  • 6
@majkel_bialkov: dzieki za mile slowa, ja nie tworze dla rozglosu, kto ma zobaczyc moje wpisy ten zobaczy, a na wykopie juz tak bywa ze dodasz jakis glupi wpis czy mema i dostaniesz 2k plusow az moderacja zshadowbanuje twoj wpis a innem razem dodasz bardziej wartosciowy wpis i dostaniesz 1 plusa.
a co do golluma to mysle ze bylaby to postac aktualnie nizej w hierarchii od przegrywa, jednak ktos, kto kiedys, bardzo