Aktywne Wpisy

AnalnyRozbojnik +91
Co za #p0lka xd
Wyobrażacie sobie, żeby żona Messiego, Ronaldo, albo Tomasza Adamka tak się prowadziła na insta xd Już nie mówię o filmach z tańcem erotycznym, ocieraniem się o potężnych Hiszpanow, czy spędzanie urodzin Roberta z trenerem tańca xd
Naprawdę bardzo szkoda mi Roberta.
Osiagnij gigantyczny sukces, jeden z największych sukcesów na ziemi, miej żonę polkę której nawet miliardy dolarów, bentleye, wille nie powstrzymają przed puszczaniem się xd
#annalewandowska
Wyobrażacie sobie, żeby żona Messiego, Ronaldo, albo Tomasza Adamka tak się prowadziła na insta xd Już nie mówię o filmach z tańcem erotycznym, ocieraniem się o potężnych Hiszpanow, czy spędzanie urodzin Roberta z trenerem tańca xd
Naprawdę bardzo szkoda mi Roberta.
Osiagnij gigantyczny sukces, jeden z największych sukcesów na ziemi, miej żonę polkę której nawet miliardy dolarów, bentleye, wille nie powstrzymają przed puszczaniem się xd
#annalewandowska
źródło: temp_file2210019726981006713
Pobierz
zloty_wkret +84

#ekonomia
Wydawało mi się że wydajny może być jakiś proces, produktywny to raczej człowiek.
Czego miarą są produktywność i wydajność całej gospodarki?
Komentarz usunięty przez autora
I jakoś tak wyszło, że nie rozumiem co Morawiecki miał na myśli w tej części wypowiedzi.
wyszedł, pogadał,
bo dziś jak sobotę partie robią sobie lans, prezes mówił jak to jednoczy polaków żeby żyli w zgodzie i wporawadza praństwo prawa, mateusz że produktivity and more kesz, platofrma ze vat 5% i 10K wolna kwota.
i tka co sobotę, na serio chcesz tego słuchać? chce ci się wchodzić i taplać z nimi w błocie?
@stefan_pmp: nie pytam kto dostanie, pytam co to znaczy produktywność i wydajność gospodarki.
Ludzie co z wami nie tak? Spodziewałem się tego, że jak to w internecie wiele osób, będzie wolało miast odpowiedzieć przyśmieszkować, albo jak to na wykopie pojechać po rządzie.
Notabene naigrywanie się z rządu może nawet słusznie, tylko czemu zmieniacie tor każdej dyskusji na temat polityczny?
Naprawdę nikt,
@syn_admina: otóż, jeżeli dobrze rozumiem to co napisał karoluk to tu się mylisz
czarne pudełko, gdzie pieniądze wlatają jedną stroną a drugą wylatają.
jeśli masz przedsiębiorstwo to wytwarzasz rzecz która sprzedajesz, zarabiasz i elo.
kasa wlata, wylata = różnica - zysk, efektywność, produktywność
koroluk mowi o wzroscie wydajności w ujęciu "lewackim" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
a ja jestem realistą, właśnie dzięki inflacji i spadku złotówki, realne pensje roboli spadły.
i tak montownia u bałera płaciła 600E robolowi, a niedługo 450E.
Komentarz usunięty przez moderatora
Nie przeczę, że Szwajcaria ma produktywniejszą i wydajniejszą gospodarkę od Polski.
Ale to jaką narrację budujesz jest czymś czego w życiu nie wkładałbym do głowy dziecku.
Produktywność gospodarki to relacja między wkładem, a wartością wyprodukowaną przez tą gospodarkę. Wydajność to relacja między wkładem, a tym co gospodarka wyprodukuje. Dobrym przykład byłaby gospodarka oparta na fryzjerach. Jeśli fryzjerzy opracują technologie strzyżenia dwa razy szybciej, to ich wydajność wzrośnie dwukrotnie - tyle samo pracy i dwa razy więcej klientów. Jeśli podwoją ceny,
Ciekawi mnie