Wpis z mikrobloga

@Lesrley: Można w zasadzie we wszystkie. Tylko pamiętaj, że nie ma tam napędu, to główna różnica w sumie. Wiem, że dobie game passa napęd średnio przydatny, ale czasem na płytach trafiają się niezłe perełki i to taniej niż cyfrowo.
  • Odpowiedz
@mlodyapollo: Właśnie nakupowałem gier w wersji pudełkowej na PS3 i na PC masę a teraz nie dość że nie mam gdzie tego trzymać to praktycznie w żadną grę nie gram, jak myślę że mam grzebać w szafce i szukać gry to mi się odechciewa - dlatego napęd na pewno mi nie będzie potrzebny :x
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Lesrley: można na takich samych zasadach jak na One, z tym, że ogranicza cię dostępność tych gier w wersji cyfrowej.
Wiem, że jest kilka gier ze wstecznej, które można odpalić tylko z płyty bo nie można ich już kupić w sklepie MS.
  • Odpowiedz
@Lesrley: Myślę, że wszystko sprowadza się do tego, czego oczekujesz. Nowa generacja ma kompatybilność ze wszystkimi tytułami dostępnymi cyfrowo poza tymi wymagającymi kinecta. One X będzie kompatybilny ze wszystkimi grami z One i tymi we wstecznej kompatybilności z x360. Do tego ma napęd i 1 TB dysk. Nowa konsola sprzętowo na papierze może jest podobno, ale nowsza architektura wydaje mi się, że przemawia na jej korzyść. No i jeśli kasa ma
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Lesrley: to mimo wszystko lepiej Series S, już za chwilę gry z poprzedniej generacji będą dostawały FPS Boosta, insiderzy już mogą to testować m.in. w Far Cry 4 i Watch Dogs 2.
No i masz taki bajer jak Auto HDR.
  • Odpowiedz
@Lesrley: Nie słuchaj ludzi co doradzają ci Xbox one X, dysk 1TB nie jest żadną zaletą, w przypadku ONE X, zaraz powiem czemu.
Po pierwsze wiele gier ma na XSS 60fps gdzie na XOX można o tym zapomnieć po drugie auto HDR, po 3cie boost 60fps, po 4 masz spokoj na kolejne lata bo wszystkie nowe gry od MS będą wychodzić na XSS a na XOX niekoniecznie, patrz The medium czy
  • Odpowiedz
@mikorys: Jak wygląda "wciskanie" gier z starej generacji do drugiego dysku który dokupię? działa to bez problemowo czy jednak są z tym jakieś problemy?

Kiedyś ktoś na wykopie mi pisał że Xboxa Series S jest bardzo łatwo przerobić a z tego względu gry mogą przestawiać pojawiać się na tą konsolę bardzo szybko :/
  • Odpowiedz
@Lesrley: Co do rpzerobienia to nie mam pojęcia, a co do wciskania gier na drugi dysk, to kupujesz dodatkowy zewnętrzny dysk HDD bądź SSD podłączasz, formatujesz i bez problemu wrzucasz tam gierki ze starej generacji, różnica taka że dłużej ci się ładują i tylko tyle. Możesz też tam "składować" gry pod XSS |X - czyli dostosowane pod nową generację. Np. Masz Forzę Horizon 4 ale wiesz że przez tydzień nie będziesz
  • Odpowiedz
@Lesrley "Kiedyś ktoś na wykopie mi pisał że Xboxa Series S jest bardzo łatwo przerobić a z tego względu gry mogą przestawiać pojawiać się na tą konsolę bardzo szybko"

To jakichś głupot ci naopowiadał, niema żadnej możliwości przerobienia żadnej konsoli nowej generacji. A nawet jeżeli by do tego doszło to Xbox ss ma te same gry co Xbox sx.

PS4 zostało złamane 4 lata po premierze i co niema już dziś gier
  • Odpowiedz
@Lesrley: po 1 - nie czytaj głupot. Bierz nowa konsolę. Z "przerobieniem" jest łatwiej niż myślisz. O ile chodzi o emulatory to wszystko śmiga. Wystarczy kodi za darmo z ms store z wtyczkami. Zainteresuj się tematem. Nie będzie co prawda x360/one ale wszystko sprzed PS3 leci bez problemu.
  • Odpowiedz