Wpis z mikrobloga

czego winny jest policjant, który mieszka w mieście gdzie nie było protestów i nikomu „nie zaszkodził”?

@wykry: Niczemu nie jest winny. Winni są jego koledzy. I to przez nich ponosi konsekwencje.
  • Odpowiedz
@jagoda_m89: tylko, że jedna z funkcji tego szpitala jest np przeprowadzanie badań okresowych i rekrutacyjnych policjantow. Osoby które są zatrzymane i jada na tzw dołek w KWP Katowice muszą zostać przebadane w tym szpitalu itd. Czyli w związku z tą kartka pracownicy walą w #!$%@? i nic nie robią :D
  • Odpowiedz
  • 0
@jagoda_m89 jak już to nie powinno się obsługiwać polityków, którzy nas jako naród podzielili i się teraz z nas śmieją... Bo jak zaczniemy się wypinać na poszczególne grupy zawodowe to się okaże, że jutro piekarz nie będzie mógł iść do fryzjera, bo jego chleb jedzą osoby o odmiennych od niego poglądach xD
  • Odpowiedz
No troszkę to nie sprawiedliwe bo czego winny jest policjant, który mieszka w mieście gdzie nie było protestów i nikomu „nie zaszkodził”?

@wykry: no i? A czy obywateli winą było że rząd nie potrafi porządnie napisać przepisów? Nie, a mimo to milicja i sanepid sypały mandatami i karami. No do teraz obywatele mają w dupie sprawiedliwość i wszystkich milicjantów do wora. Prawidłowo.
  • Odpowiedz
@jagoda_m89: a więc to zorganizowana akcja, bo dzisiaj stojąc w kolejce w masce jak debil i zaparowanych okularach po bułki rano słyszałem, "ja panu nie sprzedam piwa, pan jest policjantem, pa ma być trzeźwy i nas chronić, niech pan idzie stąd i nie zajmuje miejsca w kolejce, epidemia jest"
  • Odpowiedz
@jagoda_m89: Jak pisałem kilka tygodni temu na wykopie, że wszyscy sprzedawcy i usługodawcy powinni tak postąpić to postąpić to po mnie jechano: że to dopiero dałoby pretekst, że to nielegalne itd. Prawda jest taka, że jakby nikt nie sprzedał policjantom ziemniaków i musiałby zamawiać przez neta to może by się zastanowili.
  • Odpowiedz
No troszkę to nie sprawiedliwe bo czego winny jest policjant, który mieszka w mieście gdzie nie było protestów i nikomu „nie zaszkodził”?

@wykry: Policjant, który nikomu niewinnemu nie zaszkodził, nadużywając pełnionej funkcji nie istnieje.
  • Odpowiedz
Ciekawe do kogo będą się zwracać o pomoc jak bedą mieli problemy z jakimś awanturującym się menelem w szpitalu

@zbyszko17: Pracuje na promie pasażerskim, który odbywa dalekie podróże, policja do nas nie przyjedzie, z awanturującymi menelami dajemy sobie radę sami.

Nie znam nikogo kto został pobity przez piekarza, za to mogę ci wymienić kilka nazwisk ludzi zamordowanych na komisariatach przez policję w Polsce.

@cerastes: Ja nawet znam kilka osób, które
  • Odpowiedz
@r4do5 a ja pracowałem w jednym ze szpitali wojewódzkich i codziennie była jakaś sytuacja że policja przyjeżdżała na sor po jakiegoś naćpanego lub pijanego typa
  • Odpowiedz
@jagoda_m89: Rozumiem, że teraz w waszych małych światach nie ma na to miejsca, ale jak ma się czuć koleś i jego dzieci, w momencie kiedy sam nigdy nie nadużył swoich uprawnień i nigdy na to nie przyzwolił, jeśli kiedyś ewentualnie widział. Staje się to zawód znienawidzony nr1 w polsce, a ciekawe kto wam przyjedzie jak stary pijany siekierą postanowi otworzyć drzwi xD
  • Odpowiedz