Wpis z mikrobloga

@mikasz jak mam ochotę na np kebaba to zamawiam z miejsca z którego pamiętam smak, jak jestem u kogoś na obiedzie to wybieram coś co pamiętam, co jadłem wczensiej u tej osoby. Nie jem żadnych nowych rzeczy, a czasami mam w dupie to co jem bo i tak nie czuje co mam w ustach.
  • Odpowiedz
@celulozy, mnie w tym kontekście ciekawi, czy np. będzie wzrost demencji i alzheimera u osób, które to przeszły. Naukowcy znaleźli korelację między węchem a demencją właśnie. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@uwielbiamnalesniki: Nie zastanawiam się bo to dla mnie jakaś abstrakcja. Z wczesnych lat podstawówki mam jakieś wspomnienia węchu, a później to już może z raz na rok jakiś bardzo mocny zapach zdarzy mi się czasem poczuć. Głównie benzyna, kiedyś jakieś szambo chyba poczułem.

Za to zastanawia mnie smak. Czuję słodkie, gorzkie, kwaśne. Ciekawi mnie czy coś mnie omija.
  • Odpowiedz
@katolewak mam polipy w nosie. Kiedyś robiłem o tym wpis. Leki pomogły - na dwa tygodnie, było zajebiscie. Potem się miałem umówić na operacje ale przez te covidy i lenia coś omijam, tym bardziej że na 1 plan przyszły inne rzeczy do zrobienia w szpitalu
  • Odpowiedz
@katolewak wycięli i co? Wróciły? Która metodą miałeś usuwane, bo jest ich kilka. Wycinanie, wypalanie, zamrażanie i jaszcze chyba inne. Jak będę szedł na operacje to sam muszę zdecydować która chce metodę.
  • Odpowiedz