Wpis z mikrobloga

Opozycja nie potrafi przyciągnąć do siebie starszych... ludzi to niech stworzą podręczniki dla seniorów lub jakieś programy edukacyjne na temat socjalizmu czym jest jak działa jaki ma wpływ na kraj i różnice między kapitalizmem nie wiem jakieś przydały by się informacje zamiast się pożerać o telewizję albo zwyczajny dokument w telewizji ludzie mają w dupie partie tak samo jak ja ale przydały by się informacje jak działa system socjalizmu i kapitalizmu to co się dzieje z mediami jest zwyczajnym #!$%@? i dezinformacją które do niczego nie prowadzi

#bekazpisu
  • 20
@trinty: jesteś optymistą. Większość seniorów sprzyjających pisowi, którzy wyrazili przy mnie jakąś opinię na temat polityki (a sporo ich było, pracuję w dużej mierze z nimi) rzuca bezkrytycznie tekstami ze szczujni, ważne jest dla nich kto jest prokościelny i kogo poleca ksiądz. I to, że na wnusiów dali. "Socjalizm? Kapitalizm? - a co to za wymysły są ja nie rozumie po co to i na co jakieś głupoty. A pan jarosław
@trinty: w sumie zgniłem z perspektywy zajumania babciom przed wyborami dowodów metodą na wnuczka xDD

stary, uwierz w to co mówię. Słucham tych pisowskich dyrdymałów od co drugiego pacjenta 70+. Poziom foliarstwa i brak zdolności krytycznej oceny świata przekracza wyobrażalne granice. Zdolności poznawcze są często baaardzo ograniczone. Z resztą mam nawet swoją babcię jako przykład - stwarza wrażenie dziarskiej staruszki, ale jej poglądy i myślenie są niemodyfikowalne. Możesz powtarzać komunikat jak
@Sekularyzacja: tu też jest problem
ale da się go rozwiązać tak jak napisałem
edukować ludzi na temat socjalizmu i kapitalizmu wtedy jeśli dana partia będzie miała w swoim programie wyborczym socjal nie otrzyma wystarczająco dużo głosów
@trinty:

niech stworzą podręczniki dla seniorów lub jakieś programy edukacyjne na temat socjalizmu

Starzy rozumują według tantry "za komuny było lepiej, każdy pracę miał i mieszkanie dostał".
Żadne gównoksiążeczki nie przekonają ich do zmiany zdania.