Wpis z mikrobloga

@93michu93: Najlepszy obraz - Panasonic, w zasadzie każdy. TX-55HZ980 w Media Expert to najtańsza opcja z palety Panasa.
Najlepszy pakiet all-in-1 - Sony, bo to i obraz przyzwoity (choć gorszy niż Panas, to lepszy niż LG czy Philips), a i jednocześnie funkcjonalności SmartTV zdecydowanie lepsze niż w przypadku Panasonica.
  • Odpowiedz
@SzemranyInkub: To prawda, u moich rodziców stoją nawet dwa LCDki - i się całkiem sprawdza. Aczolwiek ja jestem zdania, że biorąc TV na takim poziomie, warto iść w kierunku obrazu - a na tym polu Panasonic nie ma sobie równych. Warto nawet przymknąć oko na nieudolny SmartTV (potrafi obsłużyć tylko Youtube i Netflixa), i dobrać jakiegoś MiBoxa dla poszerzenia możliwości.

Po prostu warto, bo obraz jest najlepszy. Jak inwestujemy, to
  • Odpowiedz
@93michu93: jak OLED to najlepiej brać lg, co do oznaczeń to w nazwach masz literki B lub C oraz po nich 8, 9 lub X. Te pierwsze dotyczą procesora, C jest trochę lepszy, natomiast kolejne to rok modelowy (8 - 2018, 9 - 2019 i X - 2020). Prawda jest taka, że kolosalnych różnic miedzy nimi nie ma, bierz co Ci pasuje cenowo i co jest dostępne w sklepie. Ta
  • Odpowiedz
@93michu93: główna różnica między OLEDami jeśli chodzi o obraz, pomijając dodatkowe funkcje i ulepszacze, to to jak radzą sobie z ciemnymi scenami. Każda z firm ma trochę inne podejście. Zdecydowanie najlepszy jest Panasonic, LG CX czy Sony stawiałbym mniej więcej na równi w tym sensie, że raz LG sobie lepiej poradzi, raz Sony. Philips i LG BX są najgorsze.
Miałem porównanie HZ980 vs CX vs A8 i do oglądania w
  • Odpowiedz