Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Mam 17 lat i duży problem z hazardem, namówiony w wieku 12/13 lat przez tonę youtuberów pokroju NOLIF (#!$%@?$!@yn dalej na swoim kanale namawia dzieciaki do tego pomimo że nagle jakoś od roku zaczął mówić na odcinach że to hazard i od 18 lat i trzeba uważać ale wiadomo że nikogo to nie obchodzi i jak dzieciak zostanie namówiony przez zobaczenie że jego super idol youtuber wygrał to i tak wejdzie szczególnie że na tych stronach nie ma absolutnie żadnej weryfikacji wiekowej) na odcinkach typu patrz o jaka super strona (to była ruletka na skiny do csgo) super sposób patrz postawiaj tak jak a się dorobisz takiego ekwipunku patrz ostatni wypłaciłem skina za 600$ itd itd.
Zaczynałem od śmiesznych kwot pokroju wpłacenie skina za 1/2$ i za pierwszym razem udało mi się to pomnożyć dzięściokrotnie i chwile później przegrałem. I w tym miejscu zaczyna sie moja pogoń i zepsuta psychika która taka już jest od tych 4 lat. Później zacząłem prosić rodziców pod pretekstem kupienia czegoś do gry aby wpłacili mi 10zł. Przez okres 1/2 lat jak podliczylem przegrałem kilka tysięcy złotych. Przypominam 13/14 letnie dziecko przegrało kilka tysięcy złotych. Rodzice chyba zauważyli w pewnym momencie że na stronie jakiej przesiaduje bardzo przypomina ruletkę ale nie byli świadomi i do dzisiaj nie są nawet do dzisiaj zapewne, że to na prawdziwe pieniądze. Później przyszła era tego jak bitcoin miał w tym 2017 ogromną pompe, zacząłem się interesować tematem i odkryłem że w tym cudownym świecie kryptowalut też są ruletki i inne strony gamblingowe. Zepsuta psychika podkusiłą mnie do wejścia w to, na początku kopałem na swoim komputerze eth i potem przegrywałem to co wygrałem na stronach. Największym postawieniem jakie pamiętam to była równowartość 2000zł na tamten moment. W jednym kliknięcu które oczywiście przegrałem. Później miałem przerwe roczną i teraz znowu do tego wróciłem. Przepraszam jeśli to co piszę nie ma zbytnio sensu i zdania zbytnio się nie łączą w sensowną całość ale po przegranej klika minut temu 500zł postanowiłem napisać o tym i chciałbym nagłośnić trochę sprawe jeśli będzie to możliwe o tym jakie #!$%@? wpychają dzieci w hazard którym rodzicom wydaje się, że są tylko panami którzy robią głupie dźwięku do kamery mam teraz i pewnie setki innych osób w moim wieku aktualnie totalnie zepsutą psychike i jakiekolwiek poczucie własnej wartości. Przez to że przegrywałem coraz większe kwoty zacząłem szukać sposobu aby zmniejszyć odczuwane przeze mnie emocje i odreagowywać w sposób brania benzodiazepin kupionych przez internet. Potrafiłem zjeść całe opakowanie 1mgx30 alprazolamu po tym jak przegrałem tysiąc złotych i spać przez następne dwa dni. Straciłem totalnie kolegów ale nie obwiniam ich za to, że się ode mnie odwrócili bo po prostu bardzo się przez to wszystko zmieniłem. Byłem po prostu innym człowiekiem codziennie i też widać było, że się staczałem a oni nie chcieli być w takim środowisku przez co ich w 100% rozumiem. Ale nie rozumiem do dzisiaj jakim trzeba być #!$%@? jak masz świadomość że twoje community które cię ogląda w więkoszści nie przekracza 15 roku życia i namawiać ich na hazard przez co takie osoby mają zepsutą psychike zapewne do końca życia tylko po to aby dostać te chyba 0.1% od kwoty postawione przez osobe która weszła w reflinka. Aktualnie jestem w momencie zycia gdzie mam totalnie zepsutą pamięć krótkotrwałą przez branie benzo oraz nie potrafie odczuwać ani kontrolować swoich emocji ani ich odróżniać, mój poziom EQ jest bardzo na niskim poziomie. Przez ostatnie parę lat też nie prawie żadnych wspomień oprócz komputerowego świata i mam średnio raz w tygodniu myśli samobójcze. Byłem u psychiatry któremu nie powiedziałem nic na temat hazardu (oraz myśli samobójczych) ponieważ sam uważam że osoby którę grają w hazard są skończonym idiotami i ja się do nich zaliczam włącznie. Po kilku wizytach jedyne czego się dowiedziałem to jest to, że najpewniej mam Aspergera i jedynie kto mi może pomóc to ja sam. Kilka wizyt wartych chyba 2000zł dowiedziałem się, że może mam lekkie spektrum autyzmu i informacje które mogę przeczytać po uzyciu wyszukiwarki google na pierwszym lepszym linku po wpisanej frazie "jak szybko poprawić swój stan psychiczny". Żeby nie było że miałem pecha odwiedziłem kilkanaście różnych psychiatrów/psychologów i żaden nie był mi w stanie pomóc. Jedyne na co nie mogę narzekać w życiu to na brak dziewczyn. Zawsze potrafiłem z nimi rozmawiać rozbawiać i utrzymywać jakieś tam bliższe relacje. Nie wierzę już w pomoc od żadnej osoby. Boje się, że po skończeniu szkoły znajdą jakąś śmieszną prace i będę przegrywał większość wypłaty po czym pewnie strzele sobie w głowe jak cobain przy pierwszej lepszej okazji. Scenariusz wydaje się na tyle prawdopodobny w mojej głowie, że codziennie nad nim rozmyślam. Nie wziąłem nigdy żadnych leków od psychiatry bo już wystarczająco sobie nimi zryłem beret i nie planuje dalej. Jest też tona innych rzeczy których nie mogę opowiedzieć ale bardzo wpłyneły na moją psychike i sposób patrzenia na pieniądzy. Nie wiem jak mam to podsumować chciałbym zwrócić uwagę na #!$%@? jakim jest pan NOLIF na youtubie który bez problemowo i pewnie bez wyrzutów sumienia namawia osoby niepełnoletnie na hazard chociaż teraz już w mniejszym stopniu. Piszę to jakoś już od pół godziny starając się to skleić w jakąś sensowną całość chociaż widzę że to raczej bez celowe bo nie potrafię tego zrobić. Pewnie znajdą się i osoby które nie uwierzą te historię którą napisałem. Jeśli ktokolwiek dotrwał do tego momentu chciałbym zapytac się was co wy byście zrobili na moim miejscu. Wiem, że wykop to nie jest najbardziej rozsądne miejsce ale znajomych nie mam a rodzicom się nie przyznam że jestem hazardzistą + ćpunem. Unikajcie hazardu po prostu nawet w jakiś takich najprosztych formach nawet jak macie skończone te 18 lat. Bardzo to ryje beret i myśle, że zryty beret zostaje do końca dni i nie da się go w pelni naprawić. Jest jeszcze tona wątków których nie chcę omawiać i też uważam, że większość najważniejszych rzeczy napisałem. Trzymajcie się przynajmniej wy skoro ja już nie daje rady #przegryw #narkotykizawszespoko #pytanie
PS: czuję ulgę że przegrałem te 500zł bo przynajmniej już mnie nie kusi aby postawić bo nie mam z czego.

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #6021ff67db7e1c000b4c0cc2
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Precypitat
Wesprzyj projekt
  • 17
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Dobrze rozumiem, że byłeś u kilku czy nawet więcej psychiatrów i żadnemu nie powiedziałeś o hazardzie i narkotykach? Jeżeli przed kimś takim ukrywasz to co najważniejsze to jak możesz liczyć na to, że w odpowiedni sposób Ci pomogą? Mają się domyślić, że masz problem z hazardem?
Pomyśl nad jakąś terapią grupową dla hazardzistów, coś jak AA dla alkoholików. Ekspertem nie jestem ale wydaje mi się, że to może być
  • Odpowiedz
Byłem u psychiatry któremu nie powiedziałem nic na temat hazardu (oraz myśli samobójczych) ponieważ sam uważam że osoby którę grają w hazard są skończonym idiotami i ja się do nich zaliczam włącznie.

@AnonimoweMirkoWyznania: mechanizm wyparcia motzno widzę. Przyznałeś się do tęgo w mirko Ok super, teraz czas powiedzieć o tym lekarzowi. Hazard to tez uzależnienie, które powinno być leczone.

Nie wiem jak mam to podsumować chciałbym zwrócić uwagę na #!$%@? jakim jest pan NOLIF na youtubie który bez problemowo i pewnie bez wyrzutów sumienia namawia osoby niepełnoletnie na hazard chociaż teraz już w mniejszym
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: 1. Powiedz lekarzowi prawde, jak ma Cie wyleczyć, jak zatajasz przed nim najważniejsze sprawy. 2. Powiedz rodzicom, chociaz mam wrazenie, że tu lezy wina, nie w jakimś glupku z youtuba. To rodzice powinni Ci tlumaczyc, kto i po co gada glupoty w necie, w jakim celu itd. A rodzice dawali kase i mieli Cie z głowy, a wychowywanie nie polega tylko na kwestiach materialnych. Ale moze ruszy ich sumienie,
  • Odpowiedz
Też zamiast pograć se #!$%@? w texas holdema to wydajesz hajs na rulete do CS’a to gratulacje, w pokerze przynajmniej realnie możesz coś wygrać xD
  • Odpowiedz
SześcioramiennaAzjatka: Ja jestem jedną z tych osób które były niepełnoletnie i #!$%@?ły kilka tysięcy na skinach jeszcze za czasów csgo kiedy youtuberzy namawiali do ruletek ze skinami. Na szczęście udało mi się to przerwać, szkoda mi tej kasy do dziś i wciąż jestem przegrywem

Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
  • Odpowiedz
AntyPrzegryw: @Ponury_Dewiant: przestań w końcu szkalować Przemka. Nasze komando pilnuje tag #przemcel i regularnie zgłasza wasze wpisy naśmiewające się z niego. Dlaczego to robicie? Macie aż tak smutne życia???

@kogut_20: nie pamiętam twojego pierwszego wpisu. Zwróciłeś uwagę naszego komando dopiero po jakimś czasie, nie wertowaliśmy wstecz historii twoich wpisów.

Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
  • Odpowiedz
@Jakis_Leszek nie do końca się zgodzę. Youtuberzy specjalnie targetują dzieciaki w bardzo młodym wieku, bo nawet ci, którzy z zarabiają tylko z reklam swoje wyświetlenia właśnie tej grupie wiekowej najczęściej zawdzięczają. Samemu też są to osoby poniżej 25 roku życia, a nawet, jeśli to już osiągnęły zaczynali wcześniej. Człowiek 18-20 letni, który może streamować jakieś niskiej jakości treści na YT w wysokiej rozdzielczości ostatnie, o czym myśli to czy jego widowni
  • Odpowiedz
OP: @Jakis_Leszek Nie zgodzę się, wina jest po obu stronach jak i moja jak i jego. Namawianie dzieci w wieku 12/13 lat jest iście niemoralnym #!$%@? z powodu jakie mają one postrzeganie świata i pieniędzy szczególni, w sposób jakim on namawiał te 5 lat był totalnie inny niż jak teraz to robi. Nie wspominał nic nawet zbytnio o tym (jeśli wgl cokolwiek bo nie przypominam sobie a większość takich najbardziej
  • Odpowiedz
Nie zgodzę się, wina jest po obu stronach jak i moja jak i jego.

@AnonimoweMirkoWyznania: w pierwszej wypowiedzi zabrzmiało jakby to tylko yuoyuber był winny a kompletnie zmywales winę z siebie. Dlatego napisałem, ze to tez Twoja wina, ze to głównie Twoja wina. Pierwsze co trzeba sobie uświadomić to swoją winę, dopiero wtedy można leczyć swoje uzależnienie. I o to mi chodziło.

A to, ze przez jakiś czas w życiu
  • Odpowiedz