Wpis z mikrobloga

#legodamwa <-- pod tym tagiem umieszczam wszystkie moje zestawy: https://brickset.com/sets/ownedby-ziomal

Cześć Mirki i Mirabelki.
Jak Wam minął weekend? Ja obserwowałem jak kowboje i żołnierze #lego rozbudowują miasteczko na dzikim zachodzie.

1. Udało im się wzmocnić wzgórze, aby fort miał solidne fundamenty (przy okazji wprowadzając tutaj modułowość - pozwoli to łatwiej przenosić poszczególne fragmenty)

#diy #western #chwalesie
damw - #legodamwa <-- pod tym tagiem umieszczam wszystkie moje zestawy: https://brick...

źródło: comment_1612718096zzdwLav4f882MR7DQP42bL.jpg

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
W samym mieście zaszło sporo zmian:
2. Do osadników w końcu doprowadzono tory kolejowe,
3. Przygotowując się na ewentualny pożar (przezorny zawsze ubezpieczony) - zaczęli stawiać beczki z wodą,
4. Stwierdzili, że stawianie budynków w chaotyczny sposób, to nie jest najlepsze rozwiązanie. Za optymalne rozwiązanie wybrali budynki wzdłuż głównej drogi,
damw - W samym mieście zaszło sporo zmian:
2. Do osadników w końcu doprowadzono tory...

źródło: comment_1612718163t4gWxf9Cam6EBe30cGCHFr.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@damw: super, podobają mi się te "przeszklone lady" :) to z jakichś samochodowych części? Fajnie to wygląda wszystko! Nie pasują mi trochę te żółte płotki ogrodzeniowe w miasteczku.
  • Odpowiedz
Masz wielki dom i jeden pokój #!$%@? klockami?

@boguslaw-de-cubalibre: jeden pokój jako biuro + lego, teraz z makietą wypełzłem do drugiego pokoju, bo w tym pierwszym nie było wystarczająco miejsca (ale to jest rozwiązanie tymczasowe). Dlatego staram się nową wersję makiety budować w sposób modułowy, żebym mógł łatwo rozmontować na mniejsze części jak już będę ją zwijał za 2-3 miesiące (mam wystarczająco miejsca, żeby po rozmontowaniu trzymać w różnych częściach
  • Odpowiedz
a co z tym pomysłem na drogę? bo widzę dalej z tych płaskich czarnych jest zbudowana.

@fizzly: czekam na paczkę xD Gnój ponad tydzień już pakuje i ciągle nie wysłał
  • Odpowiedz