Hejka jak sytuacja z obostrzeniami u południowych sąsiadów? Można gdzieś wyskoczyć na narty i do hotelu? Albo tylko do hotelu? Swoboda przemieszczania jest? Trzeba jakieś testy robić? #czechy
Podróżni z Polski mogą wjechać na terytorium Czech wyłącznie w uzasadnionych przypadkach (tj. do pracy, na leczenie, z powodów rodzinnych), o ile posiadają negatywny wynik testu na koronawirusa. Dla tych osób, przyjazd do Czech na okres powyżej 12h wymaga: wypełnienia elektronicznego formularza lokalizacyjnego (https://plf.uzis.cz/) i okazania negatywnego testu PCR lub antygenowego wykonanego nie później niż do 48h przed wjazdem, a następnie poddania się 5-dniowej kwarantannie i powtórzenia testu
Chciałbym oficjalnie NAPLUĆ z tego miejsca na każdego któremu nie chcę się dziś iść na #wybory nie zależnie od tego na kogo by zagłosował. Oczywiście podwójnie chciałbym OPLUĆ tych którym się dziś nie chcę iść ale będą pisać o polityce na mirko regularnie.
Zaplusuj jeśli nie pobrałeś karty do referendum. Głosowałem chwilę po 7 rano i podobnie jak ja udziału w referendum odmówiła co druga osoba :) #polska #wybory #wydarzenia #chwalesie
#czechy
Oszaleć idzie