Wpis z mikrobloga

Mirki help.
Jestem uzależniona od benzo i leków przeciwbólowych z kodeina. Jestem w trakcie odstawiania, oczywiście z wpadkami...
Do meritum: dzisiaj lęki dały mi popalić, więc awaryjnie ratowałam się xanaxem (1.5 mg: 1 mg około 12, 0.5 mg około 21). Jest to odpowiednikiem 30 mg relanium. I #!$%@?, zamiast standardowej nocnej dawki (5x2mg) #!$%@? mi się tabletki i wzięłam 5x5mg. Dobowo najwięcej #!$%@? około 35 mg. Do tego dodajemy 8xefferalgan codeine (rozłożone w czasie), czyli 240mg kodeiny. Przyjmuje też nebicard 2.5 mg rano na skoki ciśnienia na tle nerwowym, ale bardziej zbija Mk to chyba puls (do około 50). I teraz: 999 czy po prostu długo pospie? Absolutnie nie chciałam się zabić i jestem wręcz zesrana.
#ratownictwo #ratownikmedyczny #999 #narkotykizawszespoko dla zasięgu
  • 33
  • Odpowiedz
Żyje :)
Dzięki wszystkim za rady ;)
@jaroslaw-kuzka
@MagikLOL a recepty mam od weterynarza. NIGDY nie brałam nic (poza zielskiem kiedys) rekreacyjnie. Tylko czasem, ale to tylko czasem, dowiadujesz się w wieku 25 lat, że masz tętniaka mózgu. Ogólnie to spoko, że wiesz nim Ci jebnie, ale jak już wiesz i czekasz na operację parę miesięcy to trochę stres. Pojawiają się napady paniki. Potem grzebią Ci w głowie, operacja się udaje i wszystko byłoby idealne, gdyby nie pamiątka został Ci w gratisie przewlekły ból głowy. Taki 24/7.
Napisałam, że wczoraj najzwyczajniej w świecie nastąpiła pomyłka. W ciągu dnia chciałam już mieć wolne od ciągłych ataków paniki (raz na miesiac-dwa robię sobie taki urlop). A wieczorem różowe tabletki pomieszały mi się z żółtymi.
A od czego zaczynałam odstawianie? 2.5 xanaxu i 8 efferalganow. Długie szukanie dobrego psychiatry, zdecydowanie się na metodę Ashtona. Obecnie 13 mg relanium na dobę, efferalgan codeine niezmiennie 4x2 tabsy. Czy raczej odstawianie idzie tak jak chciałam? Nie. Ale chyba każdy, kto był w to #!$%@? wie, że są w życiu łatwiejsze rzeczy :) dodatkowo u mnie nie może nic dziać się szybko, bo pomimo tego, że z tętniakiem na ta chwile jest ok, skoki ciśnienia krwi mogą spowodować, że np. za pół roku/rok ok już nie będzie i zabieg trzeba
  • Odpowiedz