Wpis z mikrobloga

Kiedys mając zaćmienie mózgu podalam swoj nr w nieodpowiednim miejscu i teraz dzwoni do mnie jedna firma i każdorazowo z innego numeru, każdy wyświetla sie jako spam.
Lepiej odebrac i powiedziec, zeby usuneli mój nr z bazy danych, czy nie odbierać i w koncu uznają że numer nieaktywny? xD Boje sie, że jak odbiore to i tak nie dadzą mi spokoju.

#niewiemjaktootagowac
  • 25
@iEarth: Ostatnio do mnie dzwonili prawie dwa tygodnie, po tym czasie sie uspokoiło. Nie odbierałem bo to automat był i musiałem po odebraniu czekać na połączenie, co wkurzało mnie podwòjnie.
Myślę że stanowcze NIE załatwia z reguły sprawę.
@iEarth: mówisz że nie zgadzasz się na nagrywanie i prosisz o usunięcie numeru z bazy. Nieodebranie skutkuje tym że przenosi cie do innej bazy danych, i dla innej firmy czy konsultanta dalej to jest świeży numer na który trzeba zadzwonić.
@tasiorowski: Beka, jeśli myślą, że będę czekał na połączenie (kiedy to oni dzwonią) po to żeby im powiedzieć stanowcze NIE, którego i tak nikt nigdzie nie odnotuje xD

Są normalne infolinie, gdzie to zaznaczą, ale te gówniane spamery co dzwonią najczęściej nic sobie z tego nie robią..

Odbieram i odkładam na bok słuchawkę, czasem coś udam, że 'halo halo' (żeby się za szybko nie rozłączali) no i tak sobie wiszą w
@neski: No nie wiem, ja to bardzo wyrozumiały byłem do czasu, wiele razy nawet bardzo miło prosiłem po prostu o usunięcie moich danych, ale znudziło mi się tracić na nich czas.

Nie powiem, kiedyś przypadkiem zgodziłem się na marketing w banku - jeden telefon, odwołałem zgody.
Jakiś bukmacher ostatnio zadzwonił - raz i odwołałem zgody.

Ale #!$%@? jakieś panele fotowoltaiczne już 4 razy w tym roku mi chcieli wcisnąć xD
Pytam
@zuchtomek: Wiadomo że zależy kto wydzwania i raczej nic na to nie poradzimy.
Jak mam sporo czasu to udaje wielce zainteresowanego i na końcu nara. Nic tu nie ugram ale kij im w oko.

Poza tym tel wyswietla mi info o potencjalnych spamerach więc często po prostu nie odbieram i później na listę blokowanych.
@tasiorowski: No ja mam służbowy numer i raczej staram się wszystko odbierać.. Ci najgorsi to i tak nigdy nie dzwonią z tego samego numeru.

A to, że zabierzesz im czas to bardzo dobrze - przynajmniej nie zadzwoni w tym czasie do mnie, albo do mojej babci :D
@tasiorowski: To trzask pękającej dupy bo nie złapali frajera ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@iEarth: No ja wychodzę z założenia, że to ktoś zainteresowany powinien wyjść z zapytaniem czy w ogóle zgadzam się na kontakt.
A nie kurde, że teraz każdemu debilowi, trzeba tłumaczyć, że się nie zgadzam..

OPT-in i OPT-out się to chyba nazywa i chciałbym milionowych kar za łamanie tych praw (°