Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@toodrunktofuck: ogólnie płyn pokrył do 60% mięsa. Z 1.7Kg zrobiłem 4 kawałki i takie 4 naraz zrobiłem w szybkowarze (jest duży więc się wszytko ładnie zmieścilo) mięso musiałem wyciągac bardzo ostrożnie ponieważ było bardzo miękkie
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@rumapark: a z jakiego kawałka robiłeś? Łopatka? Podaj przepis jak możesz, ostatnio robiłem w szybkowarze i wyszło średnio szczerze mówiąc.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@pixel_: karkówka. 1.7 kg mięsa podzieliłem na 4 kawałki. Zrobiłem marynate z musztardy w proszku, soli, papryki wędzonej i czosnku. Wszystko wymieszane w coli i wstawione na 12h do lodówki. Następnego dnia włożyłem te 4 kawałki do szybkowaru, dwie duże pokrojone cebule, dodałem musztardę, czosnek, paprykę wędzoną, zalałem piwem i woda tak aby 40% mięsa wystawało za płyn i od uzyskania maksymalnego ciśnienia trzymałem 70 minut w szybkowarze.