Aktywne Wpisy
Remus00 +1
Ej dajcie swoja liste gier z dziecinstwa. Chce sobie odswiezyc, moze dzieki czyjejs liscie przypomne sobie o jakiejs nowej-starej grze :P
U mnie tak:
age of empires 2
armies of exigo
U mnie tak:
age of empires 2
armies of exigo
Van-der-Ledre +31
Nie jadłem dziś obiadu, to teraz go zjem. Żeberka z opiekanymi ziemniakami, kapustka oraz sos musztardowy. Potem będzie pite co nie co..
#przegryw
#przegryw
#przegryw #chiny ##!$%@?
Wystarczyło jedno pokolenie by znormalizować eugenikę, wow.
Przecież o to właśnie chodzi w przesłaniu tej książki (jest o tym nawet w tytule).
ლ(ಠ_ಠ ლ)
P.S przeczytałeś może tą książkę?
Co za roznica jak masz ambicje ale nie jestes szczesliwy? Teraz jestem wolntm czlowiekiem a mam depresje, dlaczego uwazasz ze bycie szczesliwym jest gorsze od tego co mamy teraz?
Calkiem spora, i książka całkiem dobrze to wyjaśnia. Bycie wolnym nie gwarantuje szczęścia, ale daje Ci możliwość do jego realizowania w sposób jaki Ty uważasz za właściwy. Niewola natomiast też nie gwarantuje szczęścia, plus ogranicza Ci możliwości jej realizowania w sposób indywidualny. Ponadto, szczęście a zadowolenie to nie to samo. Do tego depresja to choroba, ambitni ludzie też na nią chorują, podobnie jak na milion innych.
Wolność to wartość przyrodzona każdemu człowiekowi i powinno tak pozostać. No nie wiem od kiedy to niewola stała się modna, ale wydawało mi się że mamy społeczny konsensus że to
@mr_D: no właśnie, skazywanie nowych istot na ten świat to nie jest Twoja wolność
Fajnie, to jest Twój światopogląd, i w jego ramach możesz pozostać bezdzietny, masz taką możliwość.
Prawo do posiadania potomstwa jest przyrodzonym prawem każdej istoty żyjącej. Co następne? Będziesz ludzi sterylizować? Zakażesz ludziom zjadać mięsa? Będziesz ich trzymać w klatkach by nie deptali trawy? Toż to totalitaryzm. Serio nie widzisz problemu w
@mr_D: ofiary to dzieci osób głupich i biednych, oni nie mają fajnego życia
Ich wyeliminowanie nie spowoduje dla kraju zadnego niebezpieczenstwa demograficznego - wrecz przeciwnie.