Mirki oraz Mirabelki z #opole czytając ostatni post na tagu przyszła mi na myśl pewna koncepcja. Zróbmy wielki test opolskich pizzerii. Umówmy się w 10, a może więcej osób, że z każdej pizzerii po jednej pizzy, powiedzmy, że ze 2 pizzerie w tygodniu wypróbujemy. Na przykład się umawiamy, że we wtorek zamawiamy z Domino's, to wszyscy zamawiają z Domino's tego dnia (jak komuś nie pasuje to dzień prędzej lub dzień później). Zrobimy sobie tag i będziemy komentować jak nam smakuje pizza z danej pizzerii, a przed zamówieniem będziemy rezerwować kto jaką zamawia, żeby każdy spróbował innej (bo niektóre mogą danej pizzerii wychodzić lepiej a inne gorzej).
Pytanie kto z was dołączyłby do takiego "testu", myślę, że dwa razy w tygodniu byłoby spoko. żeby nie poszło na to zbyt dużo hajsu, a poznamy wszystkie pizzerie. Poniżej lista pizzerii w Opolu, którą stworzyłem z pomocą googla. Jak jakąś pominąłem, bo nie było jej w googlu to dajcie znać, albo jak umieściałem jakąś która już się zamknęła ale w google była.
EDIT: No i zrobilibyśmy oceny w skali 1-10 każdy i wyciągnęlibyśmy średnią. Pominąłem Pizza Hut ale jak chcecie można dodać
@Ejszyn: Ze względu na pizza poniedziałki w robocie i w sumie porównanie wszystkich dostępnych w Opolu, od razu oddaję głos na dlaczego nie(dalej nie trawiąc gościa odpowiedzialnego za PR). ( ͡°͜ʖ͡°)
@Dru_Gru: można to przedyskutować (możesz zamawiać małą xd albo się pod tagiem zgadać z kimś z kim będziesz brał na pół) @fspolczynnik: na razie mamy co mamy, jak niektóre otworzą to można całą bandą wpaść na próbę na miejscu jednak na razie proponuję dowóz, bo nie każdy chce z obcymi ludźmi się od razu spotykać, a tylko zjeść pizzę. Mi osobiście to wszystko jedno, jak ktoś nie będzie
@Ejszyn: a to nie można zrobić jakiejś tabeli i eliminacje po prostu żeby wybrać największego czempiona opolskiej piccy ? Ludzie by sobie zamawiali w różne dni wrzucali zdjęcia picc recenzjonowali a raz w tygodniu oddawali głoś pomiędzy dwiema picceramia? Bo pamiętanie że co czwartek mam zamawiać picce to tak średnio, a tak każdy gdy poczuję ochotę w ciągu tygodnia to wybierze sobie spośród 2 które w danym tygodniu walczą, cyknie
@Lokif nie musi być tego dnia, a nawet jak ktoś doda swoją ocenę tydzień później czy dwa to się nic nie stanie. Ale system eliminacji mi się nie podoba, bo dwie najlepsze mogą się spotkać w pierwszej rundzie już i np pizza 8/10 odpadnie na tym samym etapie co 2/10
Jak już wybierzecie zwycięzcę to ustalimy miejsce z jakimś mini zapleczem sanitarnym i odpalimy wykopizzaparty z domowa napletana. Chciałbym odpalić piec na większą ilość pizzy, ale nie ma komu jeść.
@Ejszyn: Jako, że bardzo lubię pizze to pomysł mi się podoba. Aczkolwiek wnioskuje o dodanie na listę tej pizzerii: Poszło z Dymem Katowicka 48, 45-061 Opole 510 265 267 https://maps.app.goo.gl/atdbiBtiZbVo6Gcr9
Niedawno otwarty lokal i jest na szczycie mojej listy do spróbowania, gdyż jeszcze nie miałem okazji, a słyszałem dużo dobrego.
Umówmy się w 10, a może więcej osób, że z każdej pizzerii po jednej pizzy, powiedzmy, że ze 2 pizzerie w tygodniu wypróbujemy. Na przykład się umawiamy, że we wtorek zamawiamy z Domino's, to wszyscy zamawiają z Domino's tego dnia (jak komuś nie pasuje to dzień prędzej lub dzień później). Zrobimy sobie tag i będziemy komentować jak nam smakuje pizza z danej pizzerii, a przed zamówieniem będziemy rezerwować kto jaką zamawia, żeby każdy spróbował innej (bo niektóre mogą danej pizzerii wychodzić lepiej a inne gorzej).
Pytanie kto z was dołączyłby do takiego "testu", myślę, że dwa razy w tygodniu byłoby spoko. żeby nie poszło na to zbyt dużo hajsu, a poznamy wszystkie pizzerie. Poniżej lista pizzerii w Opolu, którą stworzyłem z pomocą googla. Jak jakąś pominąłem, bo nie było jej w googlu to dajcie znać, albo jak umieściałem jakąś która już się zamknęła ale w google była.
EDIT: No i zrobilibyśmy oceny w skali 1-10 każdy i wyciągnęlibyśmy średnią. Pominąłem Pizza Hut ale jak chcecie można dodać
2. Lecę Piecem
3.Maestro
4. Sapore
5. Presto
6. Rewolwer
@fspolczynnik: na razie mamy co mamy, jak niektóre otworzą to można całą bandą wpaść na próbę na miejscu jednak na razie proponuję dowóz, bo nie każdy chce z obcymi ludźmi się od razu spotykać, a tylko zjeść pizzę. Mi osobiście to wszystko jedno, jak ktoś nie będzie
Poszło z Dymem
Katowicka 48, 45-061 Opole
510 265 267
https://maps.app.goo.gl/atdbiBtiZbVo6Gcr9
Niedawno otwarty lokal i jest na szczycie mojej listy do spróbowania, gdyż jeszcze nie miałem okazji, a słyszałem dużo dobrego.