Wpis z mikrobloga

Ja tylko mam nadzieję, że pewnego dnia #tvpis zostanie zrównana z ziemią, a pracownicy nigdzie nie znajdą zatrudnienia. Niech zostawią tvp1, tvp2, historię i kulturę, ale pod warunkiem czystki całkowitej, zatrudnienia nowych, rzetelnych dziennikarzy itd. Tego nie da się już oglądać. Te same materiały po kilka dni z rzędu, szczucie, kłamstwa. Brak słów.
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@justypl

ale pod warunkiem czystki całkowitej, zatrudnienia nowych, rzetelnych dziennikarzy

Trzeba naprawdę mieć siano w głowie, żeby takie bzdury mówić. Nowi będą z partyjnego klucza. Tak było zawsze.

Tylko prywatyzacja.
  • Odpowiedz
@justypl: kiedyś myślałem nad tym, jak możnaby doprowadzić nadawców publicznych do porządku i chyba nie ma innej drogi niż to zaorać. Wybór prezesów czy członków Rady Mediów Narodowych przez polityków kończy się jak widać. Gdyby wybierać prezesów na zasadzie demokratycznej, będzie tak samo, a może gorzej, bo frekwencja byłaby pewnie jak na referendach i wygrywałby kandydat zaangażowanej grupy.
Nawet wizja kanału czysto edukacyjnego, żeby wypełniać misję, po takich ministrach jak
  • Odpowiedz