Wpis z mikrobloga

@Voltix: spokojnie gagatku, poczekamy, zobaczymy. Windows 10 na ARM już jest, Apple potrafi emulować ARM to Intel Rosettą 2, tak samo Parallels pracuje nad swoją VMką. Także jak tylko wyjdzie DRUGA generacja "M1" to ją kupię i udowodnię Ci smotku że da się, bo strasznie szczekasz jak pies póki co że się nie da :)
  • Odpowiedz
@seeksoul: ten szmelc kupuje się tylko dla systemu jeśli komuś odpowiada (lans i szacunek na dzielni przemilczę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Choć kiedyś srajbooka mało co nie kupiłem dla matrycy, ale na szczęście znalazłem della precicison taniej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@seeksoul: Tylko pytanie po co kupować iMAC by mieć na nim Windowsa. Z tego, co widziałem na x-kom najtańszy iMAC kosztuje 5499zł, a ca taką cenę to można już o wiele lepszy (zwykły) komputer stacjonarny lub jak ktoś woli to All-In-One.

• Odpowiedz
@H4X0r3Q: Wiesz, ja się tam nie wypowiadam bo mam MacBook Pro + iPhone 12 Mini bo SECURITY / IT. Tyle. Nie logo, nie bateria, nie aparat . BEZPIECZEŃSTWO danych, systemu, podatności CVE i szybkość ich łatania.Tyle.

Owszem Windows jest bezpieczny, ale co by nie było macOS / iOS jest bezpieczniejszy.
  • Odpowiedz
@Czlowiek_Ludzki: nie lubię windows ale z tego komentarza bije dużo ignorancji. Jak korpo działają na Windowsach? A no tak, byle janusz shackuje te windowsy, zero uwierzytelniania, haseł, firewali, nawet nie RADIUS tylko WEP na routerze. Poczytaj i oceniaj.

Podpisano, adwokat diabła mający macOS i linuksa ma macbooku
  • Odpowiedz
@H4X0r3Q: można mieć obydwa systemy, nie musisz podpisywać cyrografu
macOS do pracy i korzystania na co dzień, a Windows awaryjnie, gdyby naszła ochota w coś pograć. sam tak korzystam i jest w pytę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@seeksoul: a no to jak to co woli. GTA V grałem i crap. GTA IV to było coś - dojrzała, eocjonująca hisoria, fizyka jazdy i świata lepsza niż 5 a nie jakieś niestworzone zadania bo bogaty synalek zaraz spadnie z drabinki. pff... mafia porwała kuzyna bo zabiłeś wlada, to jest to. szara i ciężka a nie wesolutka jak GTA 5, z której szybko zrezygnowałem po 1/4 gry. Za to GTA IV
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@H4X0r3Q:

Jak korpo działają na Windowsach? A no tak, byle janusz shackuje te windowsy, zero uwierzytelniania, haseł, firewali, nawet nie RADIUS tylko WEP na routerze. Poczytaj i oceniaj.

Tak, korporacje korzystają z Windowsa dla tego, że nie shackuje go byle Janusz xD. Dokładnie dlatego. Tak było, nie zmyślam. Wcale nie chodzi tu o pakiet office który nie jest kompatybilny z GNU/Linux i że taniej wyjdzie pc z windowsem zamiast maca. Tym
  • Odpowiedz