Wpis z mikrobloga

Zamierzam kupić swój pierwszy zegarek i waham się pomiędzy Casio GW-M5610-1ER a Casio GBX-100-1ER. W pierwszym kusi mnie jego styl, ponadczasowość, solidność oraz niezawodność (solar i radio). W drugim zaś modelu szalenie podoba mi się pokazywanie informacji o Słońcu, Księżycu i może krokomierz. Są to w duje mierze informacje całkowicie bezużyteczne dla mnie, jednak działają na moją wyobraźnię. Nie planuję korzystać z Bluetooth i podłączać go pod telefon.

Zamierzam by wybrany model był jedynym, codziennym zegarkiem, noszonym praktycznie non stop. Nie rozważam tworzenia kolekcji.

Jestem osoba pracującą przed komputerem w domu lub biurze. Z aktywności fizycznych to jeżdżę na deskorolce, rowerze i trochę wędkuję.

Moglibyście proszę mi coś doradzić, jakoś wpłynąć na mój wybór lub po prostu podzielić się swoimi doświadczeniami z tymi modelami. Obejrzałem wszystkie recenzje, przeczytałem wszystkie posty i wątki w internetowych i za cholerę nie mogę się zdecydować, a mam dziwne wrażenie, że to ważki wybór w moim życiu wpływający na jego jakość w przyszłości :)

Z góry dzięki

#zegarki #gshock
  • 12
@fi9o co do krokomierz to nie przesadzaj. Mam casio z krokomierzem a kiedyś miałem Samsunga. Owszem casio nabije jakieś kroki machając łapą jednak przy chodzie czy biegu kroki się zgadzają
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@d601: w taki, że podałem długość kroku, która przeliczana przez dystans dawałam dokładniejszy pomiar.