Aktywne Wpisy
3x32 +8
G06DbT +30
Zrobiłem mały eksperyment w Fallout 4, gdzie zwiększałem ilość FPS. Gra ma taki śmieszny silnik, że im więcej FPS, tym gra działa szybciej. Przy 500 FPS nie da się grać, bo chłopek porusza się tak szybko, że mój czas reakcji jest za wolny.
Podczas edycji wywaliło mi raz soft, i musiałem od nowa edytować.
Wołam @acidd bo chciał :)
#gry #pcmasterrace #fallout #fallout4
Podczas edycji wywaliło mi raz soft, i musiałem od nowa edytować.
Wołam @acidd bo chciał :)
#gry #pcmasterrace #fallout #fallout4
Postanowiłem spróbować zrobić uv karty, a że się na tym nie znam to korzystałem z poradników. Ustawiałem zgodnie z zaleceniami, tylko problem jest taki, że właściwie nie mam pojęcia co robiłem XD. Wyszło mi coś takiego jak na grafice niżej, w takim horizon zero dawn wydajność jest podobna, a temperatury spadły o prawie 7 stopni. To co ustawiłem ma jakiś sens?
#pcmasterrace
tak, ma to sens. masz jakiegoś radeona bo takty niskie się wydają? ja mam tak. też średnio optymalnie ale nie chciało
ej, czyli jakbyś miał tłumaczyć małemu dziecku, albo komuś lekko cofniętemu w rozwoju- co byś zmienił w tej krzywej? XD
bo oan normalnie ma z tego co widzę ok 1900MHz więc tylko napięcie zmniejszyłeś bez podkręcenia. u mnie jest i napięcie mniejsze (975mV zamiast 1050mV domyślnie) i takty mam 1995-2040 zależnie od gry a to więcej niż domyślnie miała przy 1050mV.
ale może ampere się gorzej skalują z napięciem niż turingi.
ja to robiłem tak:
1. użyłem ocscanner i poczekałem, on sam sprawdza wszystkie kroki i stara się dobrać jak najwyższe stabilne takty dla danego napięcia.
1.5 zapisałem to co OCscanner wymyslił na profil 5 i 1. underwolta testowałem na profilu