Wpis z mikrobloga

Mirki, potrzebuję pomocy. Znalazłem pod choinką głośnik Amazon echo dot i zacząłem go konfigurować. Niestety utknąłem przy przypisaniu Spotify do Alexy- wyrzuca mi komunikat "You are not eligible to enable this skill due to geographical restrictions" Próbowałem jakoś to ominąć zmieniając adres ale nie poszło. Wiem że wiele osób korzysta. Jakaś porada? #amazon, #alexa
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jak się okazuje- da się. A odpowiedź znalazłem na tym tagu cofając się 3 dni- aż mi głupio że zamiast użyć szukajki to zapytałem- na elektrodzie by mnie zjedli.
  • Odpowiedz
@MG78 Żarówka yeelight- to używam codziennie plus połączyłem z roborockiem ale nie używałem nawet bo u mnie nie sprawdzi się proste włączenie odkurzacza- muszę puszczać osobno na każde pomieszczenie a tego Alexa nie ogarnia
  • Odpowiedz
@Xmarxx: A łączyłeś wszystko przez skill Xiaomi Home? Ja mam problem i mi tam nie znajduje żadnych urządzeń (z tego co widzę to nie tylko ja, ale jeszcze nie potrafiłem znaleźć rozwiązania)
  • Odpowiedz
@Xmarxx: Czyli też Ci nie znajdowało żadnych urządzeń :(? Masz roborocka? Jak rozwiązałeś problem z nim, bo jego gdy doda się do apki Roborock to chyba nie można już do Xiaomi Home :(
  • Odpowiedz
@MG78 Z tego co kojarzę to żarówkę mi znalazło przez mi Home ale i tak korzystam przez yeelight. Z odkurzaczem miałem taki problem jak Ty ale tak jak pisałem mocno przy tym nie grzebałem i wróciłem do zarządzania przez telefon ze względu na możliwość obsługi mapy. Przy okazji- dostałeś maila z zaproszeniem na testy od Amazon? Bo podobno rozsyłają wszystkim którzy mają u nas zarejestrowaną Alexę. Ja nie dostałem i zastanawiam
  • Odpowiedz
Przejrzyj 2 posty wcześniej pod tagiem Alexa. Tam MG78 zamieścił instrukcję. W skrócie: trzeba jej ustawić jakiś fikcyjny brytyjski adres.
  • Odpowiedz