Wpis z mikrobloga

18+

Zawiera treści 18+

Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

@nobrainer pytam, bo tak to wygląda, a zdjęcie nieopisane. W 1916 nie mógł to być atak lotniczy na kolumnę idącej piechoty ale może jakaś inna broń wzięła ich z zaskoczenia. Świat nie jest czarno bialy, a rzeczy oczywiste.
  • Odpowiedz
@EarthRebel: TAK! na pewno któryś z tych chłopaków w 1916 roku podczas wojny sam się zgłosił do wojska. NA PEWNO! 90% z nich to poborowi 17,18,19 latkowie, którzy zostali zmobilizowani pod przymusem. Mieli wyjście przy powołaniu do wojska, albo zgłościć się do jednostki mobiliacyjnej albo pluton ekzekucyjny. Bo taka kara czekała podczas wojny na uciekających od obowiązku mobilizacji. Gratuluje debilnego komentarza.
  • Odpowiedz
@SkorpionX: wygląda na gaz. Po śmierci zostali ograbieni/przeszukani z rzeczy osobistych/ dokumentów, została zebrana ich broń a nastepnie ktoś wykonał zdjęcie. Tak to wygląda, ale ekspertem nie jestem.
  • Odpowiedz
@michalm8708 no właśnie nie chciałem ryzykować z gazem bo nie wiem, czy w tamtym rejonie też był używany. Dziękuję za rzeczowy komentarz na poziomie, włosy dęba stają, że 4 inne osoby odpowiedziały tu w sposób godzących w tych zmarłych/poległych.
  • Odpowiedz
@Babuszka_z_Rasyji: moze i tez tak byc, ale gdyby byli składani po bitwie to by byly w jakims szyku, najpewniej ukladane w rzedach. Tutaj masz nielad. Sklaniam sie ku gazu, byli za rowem, za nasypem. Taki natutalny okop. Rozpylili na nich gaz i tak polegli. Poznoej wszystko potoczylo sie jak wyzej pisałem.
  • Odpowiedz