Wpis z mikrobloga

Szukam samochodu, który prowadzi się prawie jak gokart i jest podobna frajda z jazdy, co polecacie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jak dotąd objeździłem: Corvette C7, C63S W205, A45 W176, Jaguara F-Type, Mustanga i Mazdę RX-8 i z tych wszystkich tylko ta ostatnia była najbardziej zbliżona do tego co szukam.

Zastanawiam się nad Mazdą MX-5, bo jak wiadomo to samochód stworzony praktycznie pod frajdę z jazdy. Z tego co widziałem to nowe Toyobaru również zapowiada się ciekawie. No i jeszcze Cayman od znanej niemieckiej firmy produkującej SUVy.

Co jeszcze może być warte polecenia?
#samochody #kiciochpyta
  • 21
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@lim0: Mazda RX-8 jest genialna, ale serwis tego cudeńka bywa kosztowny i mało kto się podejmuje tykania Wankla ¯\_(ツ)_/¯

Patrzyłeś Hondę S2000 - to jest dopiero jazda gokartem bez trzymanki (żadnego ESP)
Mazda RX-8 jest genialna, ale serwis tego cudeńka bywa kosztowny i mało kto się podejmuje tykania Wankla ¯_(ツ)_/¯

@hiperchimera: Nie wiem jak teraz, ale jeszcze kilka lat temu to jak się coś zepsuło z silnikiem to trzeba było się ustawić w kilkumiesięcznej kolejce do "Rev Service" na naprawę. Ostatnio na otomoto pojawiła się RX-8 w wersji R3 (po facelifcie, z poprawionym silnikiem, bardzo ciężka do dostania), trochę kusi.

Rozważałeś Hondę S2000?
@lim0: Skoro nie podajesz budżetu to podpowiem ci prawdziwe gokarty a nie to co przedmówcy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Alfa 4C i Alpine. No i z bardziej realnych to lotusy np elise. Podstawą do prowadzenia jak gokart jest silnik z tyłu a najlepiej między osiami.
@lim0: znam tylko jedną odpowiedź: MINI. pojedź obejrzeć najbliższego mini coopera s r56 z ogłoszenia i to jest to czego oczekujesz. silniki są mega #!$%@? i awaryjne, ale prowadzi się jak gokart.