Aktywne Wpisy

PrzegrywNaZawsze +266
Eh wspominam stare dobre Mirko. Kto pamięta takie nicki jak marianbaczal, FilzofujacaCalka, SamiecAlfa, SamGamgee, pitrasia, policjaa, Gruszka92, tych dwóch co mieszkali na Bali. Kiedyś to było mirko, teraz nie ma mirko #mirko
Weźcie mi to wyjaśnijcie, bo nie jeden raz jestem świadkiem podobnych sytuacji. Weźmy przykład imprezy: WESELE
Ja z moją kobietą (programista + prawnik) 1-2 w nocy: zaorani, zmęczeni, głowy już wiszą nad stołami dosłownie utrzymywane siłą woli i zaraz zwijamy do domu
w tym samym czasie jakieś robolskie pary typu mechanik/budowlaniec + kasjerka/fryzjerka/monterka produkcyjna zapyerdalający po 12h dziennie wywijają na parkiecie, drą pisdy, pełni energii, dopiero się rozkręcają.
My sen po 8h,
Ja z moją kobietą (programista + prawnik) 1-2 w nocy: zaorani, zmęczeni, głowy już wiszą nad stołami dosłownie utrzymywane siłą woli i zaraz zwijamy do domu
w tym samym czasie jakieś robolskie pary typu mechanik/budowlaniec + kasjerka/fryzjerka/monterka produkcyjna zapyerdalający po 12h dziennie wywijają na parkiecie, drą pisdy, pełni energii, dopiero się rozkręcają.
My sen po 8h,

Czym ona różni się od ESPN, Yahoo i innych? Ano tym, że zamiast ustawiać skład na każdy dzień tygodnia - wybieramy tylko jeden mecz z tygodnia, w którym nasz pupilek będzie grał - i tylko z tego meczu liczą się jego zdobycze punktowe :) W skrócie: "Game Pick Fantasy".
Odpadają dzięki temu problemy z meczami back-to-back czy Popovichowym "DNP - too old" :) A dodatkowo zmienia się wartość poszczególnych zawodników w drafcie (Kawhi top3?).
Punktacja prosta: za każdy punkt zdobyty w danej kategorii, zawodnikowi przysługują punkty wg współczynnika.
Np: James zdobywa 30 pkt w meczu - w lidze dostaje pkt 15 (współczynnik 0.5). Ale ma 8 przechwytów w meczu, za które w lidze dostaje 16 pkt (współczynnik 2).
Inny przykład: Rondo łapie techniczny faul. Traci 1 pkt (współczynnik -1). Następnie obraża matkę sędziego. Otrzymuje flagrant i -2 pkt.
Lub: Westbrook w 3 kwarcie ma linijkę 20/10/7 - wiadomo już że otrzyma dodatkowo 3 pkt za DD. W czwartej kwarcie jedyne co robi, to stoi pod koszem jak center i zbiera piłki, by zgarnąć 10 zbiórek. Udaje mu się to 3 sekundy przed końcem meczu i kończy 20/10/10 za które (obok 3 pkt za DD) zgarnia 3 pkt (współczynnik 3 za TD)
Lub: Korver idzie do NYK i w pierwszym meczu rzuca 7 trójek. Otrzymuje za nie 10.5 pkt w lidze (21pkt w meczu) i dodatkowo 3,5pkt za 3PM (współczynnik 0.5).
Zrobiłem ligę WYKOP, wstępnie na 12 drużyn, punktację ustalimy jak się zgłosi kilka osób - draft proponuję w niedziele o 21:00 lub przeniesiemy go na przyszły tydzień, po 1 tygodniu grania (?)(draft SNAKE).
aha - fantasy NBA działa tylko w APCE (apka w sklep play/app store pod nazwą Sleeper - Play Together)
Link do ligi: https://sleeper.app/i/YL3mg3WDXb43
Roster:
PG - 1 / SG - 1 / G - 1 / SF - 1 / PF - 1 / F - 1 / C - 1 / UTIL - 2 / BN - 4 /
Pkt (wstępnie):
PTS - 0.5 / REB - 1 / ASS - 1 / STL - 2 / BLK - 2 / TO - -1 / DD - 3 / TD - 3 / Technical - -1 / Flagrant - -2 / 3PM - 0.5
Odpadają wszelkie procenty, FT, FGA/M itp. Czysta, szybka, przyjemna zabawa :)
Zasady:
Waivers - 1 day
Trade review - 2 days
Trade deadline - 14 week
PO start: 18 week
PO teams: 6 teams (i Toilet Bowl dla lowerbracket)
#fantasynba #nba (może ktoś się skusi)