Wpis z mikrobloga

Dzięki rekompensatom wiele konkursów udało się przeprowadzić i wyrównują one szanse, czasami lepiej, czasami gorzej, ale generalnie to dobry wynalazek. Natomiast noty kompletnie usunąć ze skoków. Ocenianie z kamer nic nie zmieni w takiej sytuacji jak skok Hayboecka. Tyle mówią o bezpieczeństwie, a tak naprawdę noty prowadzą do niebezpieczeństwa w postaci wymuszonego lądowania telemarkiem, który powoduje kontuzje. Lądowanie telemarkiem powyżej HS jest po prostu idiotyzmem, a Hayboeck nie mógł po prostu lądować inaczej. Skoro nie mógł to dlaczego to karać notami, jeśli poleciał tak daleko (oczywiście nie jestem za 19 dla niego, jestem za kompletnym usunięciem not).
#skoki
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@static_cast: Niby tak ale jednak jak usunie sie calkiem noty to w locie wszyscy beda wygladac jak johansson. Beda wygladac jak paralitycy i bed maksymalnie wydluzac swoje skoki byle miec jak najwieksza odleglosc. Ja tam akurat lubie popatrzec na ladne technicznie skoki z pieknym telemarkiem, jak u Stocha za czasow swietnosci.

Jak dla mnie rozwiazaniem nie jest wywaleniem not tylko wywalenie niekompetentych sedziow i dodanie im monitorow z powtorkami.
  • Odpowiedz
@static_cast: też nie lubię, ale noty powinny zostać. Tylko system zmieniony. Sędziowie by oceniali na zasadzie:

- była dobra sylwetka w locie? TAK/NIE
- udane lądowanie? TAK/NIE
- był telemark? TAK/NIE

Wtedy w zależności od decyzji przyznawane byłyby punkty. Mniejsze pole do interpretacji dla sędziów i usunięcie wkłądu indywidualnego oceny stylu
  • Odpowiedz
@Burkhard: @rzuf22: co do lotu to w miarę się zgadzam, problem jest taki, że nikt nie ocenia teraz lotu. 99% oceny to lądowanie. Wyjaśniłem już natomiast, że telemark jest bardzo niebezpieczny, szczególnie przy dalszych odległościach.
  • Odpowiedz