Aktywne Wpisy
KRZYSZTOF_DZONG_UN +349
Mam wrażenie, że wykopki coś słabo dziś kibicują mmmarysi, dlatego podbijam pulę.
Jak mmmmarysia zdobędzie dziś zloty medal, to usuwam konto.
#oswiadczenie #paryz2024 #bojowkamariiandrejczyk #ladnapani #mecz #polska
Jak mmmmarysia zdobędzie dziś zloty medal, to usuwam konto.
#oswiadczenie #paryz2024 #bojowkamariiandrejczyk #ladnapani #mecz #polska
Spuchaczu +41
Jesteśmy chyba jedynym narodem który cieszy się z drugiego miejsca w takiej sytuacji. Owszem sam medal jest jakimś sukcesem, ale że będzie przynajmniej srebrny, wiedzieliśmy już 3 dni temu. I nagle dzisiaj, zaraz po ośmieszającej porażce, wręcz deklasacji przez, co tu dużo mówić, niżej notowanego rywala, mamy wielki szał radości w telewizji i w mediach, bo MAMY SREBRO!!!1
Zobaczcie sobie, jak siatkarze brazylijscy przyjmują srebrne medale. Ale to nie ten mental co
Zobaczcie sobie, jak siatkarze brazylijscy przyjmują srebrne medale. Ale to nie ten mental co
Zakładane były na polach w czasach gdy tam krowy biegały, miasto rosło o one zostały. No ale dziadki z rodów to zorganizowana mafia nikt tego nie ruszy.
@Papasanbaba: Tam pod ziemią będą się rozdzielały tunele kolejowe pod Łodzią, plus ma być stacja kolejowa podziemna prawdopodobnie. Kopać będą to
@Radus: Mieszkam w bloku zaraz przy jednym z RODów i bardzo się cieszę, że tego terenu nie sprzedali - zaraz by się znalazł jakiś pseudo-inwestor, żeby zrobić kolejne blokowisko. A tak mam ciszę i spokój.
Są miejsca w centrum co
A jakoś nie wyobrażam sobie miejskiej plaży tuż przy Rydza :D
@Radus: no nie wiem... podaj przykład może, bo jak na razie widzę, że wszędzie tylko kolejne bloki stawiają.
Koło mojego bloku był plac/łąka. Zamiast zrobić tam plac do zabaw, posadzić drzewka czy nawet zostawić tak, jak było, to sprzedali teren pod budowę kolejnego bloku.
Dlaczego? Bo kasa się liczy, a nie interes mieszkańców.
"ogródki rekreacyjne" a wejdziesz na google maps i widzisz murowane domy na RODach :D
Znajomy się zainteresował taką działką, koło 30 lat, to mu poradzili aby poszedł się pytać po RODach, ale aby zabrał matkę bo on za młody i dziadki będą się bały mu sprzedać i będą ściemniać że nie ma wolnych
@Radus: jako przykład miałem na myśli jakikolwiek przykład - niekoniecznie po RODach.
Naocznie widzę tylko tendencję w tę stronę: "było zielono, a teraz zabudowali".
W drugą stronę jeszcze nie widziałem.
Takie rzeczy to robili tylko przed wieloma latami (jak np. park Śledzia) - teraz nie ma na takie rzeczy pieniędzy i nikomu się to
Np. Utrecht, wielopasmową drogą w środku miasta zmienili w kanał i park
https://bicycledutch.files.wordpress.com/2016/01/catarijnebaan1980s.jpg
https://www.dutchnews.nl/wpcms/wp-content/uploads/2020/09/Singel-Utrecht-PHoto-Utrecht.jpg
@JakTamCoTam: Napisałeś tak tylko dlatego, że to jest Łódź ( ͡° ͜ʖ ͡°)