Aktywne Wpisy
Iudex +369
I'm out. Wrzuciłem wczoraj zdjęcie pięknej kamienicy we #wroclaw, której mur pobazgrano sprayem i post został skasowany przez moderację. Mam wrażenie, że ktoś tu nawet nie rozumie własnego regulaminu. Napisałem co sądzę o takich ludziach, a post poleciał ponieważ zdaniem moderacji jest to "atak personalny".
Po mojemu atak personalny dotyczy KONKRETNEJ osoby. Jeśli moderator wie jaka osoba odpowiada za ten napis na murze, to chętnie się dowiem. A jeśli
Po mojemu atak personalny dotyczy KONKRETNEJ osoby. Jeśli moderator wie jaka osoba odpowiada za ten napis na murze, to chętnie się dowiem. A jeśli
maxciekpl +656
W końcu nadszedł czas na upgrade, korzystając więc z premiery nowej serii Ryzenów kupiłem Ryzena 5 5600X, płytę główną Asusa na chipie X570, RAM i GPU.
Pierwszy błąd jaki popełniłem to płyta bez BIOS Flashback który pozwoliłby na upgrade BIOSu bez procesora. Ryzeny 5000 są na tyle nowe, że teoretycznie wspierające je płyty główne wyszły z fabryki zanim jeszcze pojawił się BIOS wspierający nowe procki więc trzeba zauktualizować wszystko osobiście.
Na szczęście AMD ma program Short-Term Processor Loan Boot Kit. Wystarczy wysłać do nich formularz RMA z informacją że potrzebujesz procka do aktualizacji BIOSu, potem zapytają się jeszcze o szczegóły, wtedy trzeba wysłać zdjęcia płyty głównej, pudełka od płyty, zdjęcie procesora oraz dowód zakupu. Proszą także o wyjaśnienie dlaczego sklep ani producent płyty głównej nie mogą pomóc (napisałem że w instrukcji płyty jest napisane że bez procka aktualizacji nie można zrobić, to wystarczyło).
Pierwszy kontakt z serwisem AMD miałem w poniedziałek 16/11, wczoraj rano kurier przyniósł mi paczkę z Ryzenem 3 3100 do aktualizacji BIOSu. Procesor oczywiście trzeba odesłać, z tego co czytałem to oni zamawiają kuriera który to ma odebrać.
Więcej info tu: https://www.amd.com/en/support/kb/faq/pa-105
#pcmasterrace #skladamkomputer #komputery #amd
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Szukałem przed premierą tego procka, X-kom i Komputronik wtedy nie mieli mojej płyty głównej kjako wspierającej Zen 3, mieli za to
Komentarz usunięty przez moderatora
Nowa płyta Asus TUF