Wpis z mikrobloga

Main sup here. Mam problem ze stabilnością rozgrywki... raz zagram jak bóg giereczki, będę wszędzie, robię prawie 2.5 vision na minutę, roamuję niczym boguś po warszawskich ulicach, wyjebię się raz czy dwa, uratuję dupsko kilku teammate'om, rzucam hooki i graby pod predykcje i wchodzi dosłownie wszystko.

A częściej gram jak crap, złe decyzje, zły focus, c-----y wave management, zapominam o wardach, robię losowe rzeczy jak to silver, w---------m się 10 razy itp. Zauważyłem też, że dużo lepiej gram, gdy mam na linii ogarniętego ADC który potrafi cokolwiek wyklikać, followuje mój engage, wie kiedy się wycofać itp. A c-----e gierki to te, gdzie AD zupełnie nie ogarnia.

Jak grać, gdy ad średnio ogarnia? Albo jak być bardziej przydatnym supportem wtedy? Oglądam sporo rozgrywek prosów, streamów i ich contentu na youtubie, ale doszedłem chyba już do sufitu swoich możliwości i nie wiem co robić w takich sytuacjach.

Gracz raczej casualowy niż tryhardowy, ale lubię wygrywać i lubię robić oro ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#leagueoflegends
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Arveit: Albo brak skupienia na gierce, albo się frustrujesz swoim adc i zapominasz o podstawach. Jak nie grasz duo to miej w------e w adc i pomagaj mu tylko przełamać freeza, a tak to roam po mapce
  • Odpowiedz
@Arveit: mam podobnie, kiepski adc - albo lepsi przeciwnicy, czasem lepsza kompozycja enemy bota i wybijają cię z tempa, nie możesz spokojnie iść zrobić wizji bo po Ciebie zejdą, nawet jak Ci sie uda kogoś zestunować to kończy się na niczym albo na Twoim zgonie, bo są pewniejsi siebie, lepszy czas reakcji na engage..
Skomplikowane to, wiele różnych czynników sie na to składa.
Nieraz zgrywanie wystraszonego adc popłaca, gdy przeciwnik
  • Odpowiedz
Jak grać, gdy ad średnio ogarnia? Albo jak być bardziej przydatnym supportem wtedy?

@Arveit: roamuj, skup się na wizji, graj pod junglera. Na linii graj defensywnie i ułatwiaj farmienie adc. To tyle.
  • Odpowiedz
@cinu01: dość rzadko się frustruję, czasem rzucę k---ą, ale daleko od frustracji czy jakiegoś zaślepiającego w--------a. Ale z tym skupieniem to fakt, czasem jest gorszy dzień po prostu.
@Duny: no bardzo dużo czynników. Ale też masz rację, że czasami po prostu przeciwnicy są lepsi albo bardziej pewni siebie.
@vvertoi: nie pomogłeś, supportowanie mi się turbo podoba i chciałbym to robić ( ͡° ͜ʖ ͡
  • Odpowiedz
@Arveit: też tak czasem mam, tylko mainuje jg, ale niekiedy to kwestia po prostu złego dnia, jesteś mniej skoncentrowany itd i automatycznie popełniasz jakieś losowe błędy. Ja z junglą mam tak że raz gankuję cały czas i zgarniamy kille, a następnego dnia potrafię chodzic jakoś chaotycznie po campach i ciężej mi się gankuje bo cały czas jestem w złym miejscu i o złej porze
  • Odpowiedz