Wpis z mikrobloga

Pomocy Mirki,
Czy możecie mi wytłumaczyć o co chodzi z rurkami od hydrauliki, czemu jedne są na wcisk i są oznaczone np. 32mm a inne mają gwint z jednej strony np. 1 1/2 cala. Czemu nie mogę znaleźć kolanka 90* które ma gwint z jednej strony a z drugiej jest na wcisk. Jakie nazwy wpisywać żeby odnaleźć te z gwintem? Zacząłem to szukać, ale to jest jakby wiedza tajemna...
#hydraulika #remontujzwykopem
  • 48
@Rafalski45: szukam rurek to podłączenie zlewu z podwójnym odpływem i podłączeniem zmywarki po drodze. Np. jest coś takiego https://mateomarket.pl/krociec-z-wyjsciem-do-pralki-zmywarki-1-1-2-x1-1-2-1249,id121619.html ale to ma gwinty po obu stronach i jak potrzebuję za tym np. kolanko z gwintem, to nie mogę znaleźć takiego, może źle nazwy wpisuję
raczej chodzi o plastik
zauważyłem że zwykle z zestawach syfonów są te z gwintem, ale jak luzem trzeba dokupić to tylko na wcisk
@Rafalski45: dokladnie, ja o dupie ty o rzepie - op nie napisal dokladnie, wiec skad mialem wiedziec ze o pcv chodzi - dlatego napisalem nieprawda bo nie tylko pcv 32 idzie do zlewu

rak jak na kazdym technicznym tagu na wykopie, napiczesz cos rzeczowego to zle, bo kto inny widac od razu wie co op mial na mysli
@Felonious_Gru: jest, ale muszę go przerobić, stąd te wszystkie pytania. syfon z kompletu wychodzi na samym środku szuflady, a mi potrzebne wszystko pod ścianą. jedyne to mi się przyda to odpływy z samego zlewu, te z metalową kratką (no i może jedno kolanko) ale reszta według schematu.
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Felonious_Gru: przedłużyć to se siuraka możesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jest średnio ( ͡° ͜ʖ ͡°)

No ale #!$%@? zgodnie ze sztuką, spadki są, jedyne co to pod dolnym syfonem bym poszedł fi 50 a nie fi 32
Chociaż z drugiej strony chyba nikt do zlewu nie nasra... Mimo, iż przepisy nie zabraniają.
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Felonious_Gru: są zajebiste.
A nawet nie wiesz jak podtrzymują erekcje jak dobrze owiniesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A co do uszczelek - niby czemu Soda kaustyczna miałaby nie uszkodzić #!$%@? uszczelki?
Poza tym wymiana oleju może zabić skrzynie. Jak np lałeś olej gesty jak masło a później wróciłeś do fabrycznego i okazuje się, że leci w każdym możliwym miejscu ( ͡° ͜ʖ ͡°)