Aktywne Wpisy
karnom +11
Rozpoznaje ktos co to za robal? Znalazlem juz drugiego niedaleko łóżka. Pierwszy byl wiekszy i mial wiekszy odwlok. Mamy kota wychodzacego na dwor. Czy to jakis pasozyt ludzki lub zwierzecy czy nic groznego i przyszlo z ogródka?
#robaki #ogrodnictwo #pasozyty
#robaki #ogrodnictwo #pasozyty

kumpek20 +334
Od kilku lat mam taką bekę z youtuberów i ogólnie z ludzi którzy jak coś robią to nazywają to od razu projektem xD
Ktoś np. kupuje stary samochód i go naprawia i to już jest projekt XD ciotka w zeszłym roku wymyśliła ze założy eko ogródek to też każdemu wmawia że ona jest w trakcie projektu xd
Ktoś robi jakąś akcje na yt i od razu tekst "zaczynamy nowy projekt" XDD
Ludzie
Ktoś np. kupuje stary samochód i go naprawia i to już jest projekt XD ciotka w zeszłym roku wymyśliła ze założy eko ogródek to też każdemu wmawia że ona jest w trakcie projektu xd
Ktoś robi jakąś akcje na yt i od razu tekst "zaczynamy nowy projekt" XDD
Ludzie
Czy możecie mi wytłumaczyć o co chodzi z rurkami od hydrauliki, czemu jedne są na wcisk i są oznaczone np. 32mm a inne mają gwint z jednej strony np. 1 1/2 cala. Czemu nie mogę znaleźć kolanka 90* które ma gwint z jednej strony a z drugiej jest na wcisk. Jakie nazwy wpisywać żeby odnaleźć te z gwintem? Zacząłem to szukać, ale to jest jakby wiedza tajemna...
#hydraulika #remontujzwykopem
https://www.google.com/search?client=firefox-b-m&q=kolanogebo+gw&nfpr=1&sa=X&ved=2ahUKEwjQ6IygjIXtAhUvlosKHSliBHMQvgV6BAgKEAI
@Rafalski45: nieprawda, gwint dn32 też istnieje i ma się dobrze
raczej chodzi o plastik
zauważyłem że zwykle z zestawach syfonów są te z gwintem, ale jak luzem trzeba dokupić to tylko na wcisk
Do odpływu raczej PCV się daje a nie mosiądz
Zasadniczo w kanalizacji nie da dużych ciśnień i wszystko montuje sie na wcisk, poza rzeczami, które będziesz często rozbierał - np. syfon
@trzy_razy_rzezucha: jak bardzo niestandardowy?
https://allegro.pl/oferta/syfon-do-zlewu-podwojnego-odejscie-pralki-zmywarki-9210610409?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
co do podłączenia zmywarki to wiem, nasunąć i opaska, ale mi tu chodzi o te gwinty - nie sposób znaleźć takiego kolanka, np. chciałbym podłączyć kolanko za https://mcalpine.pl/product/hc13/
@trzy_razy_rzezucha: odplywy czego nie są na tym samym poziomie? Weź wrzuć zdjęcia i zdjęcie ogólne. Może być prv
Tam gdzie tniesz warto pilnikiem zrobić fazę
rak jak na kazdym technicznym tagu na wykopie, napiczesz cos rzeczowego to zle, bo kto inny widac od razu wie co op mial na mysli
Jest średnio ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No ale #!$%@? zgodnie ze sztuką, spadki są, jedyne co to pod dolnym syfonem bym poszedł fi 50 a nie fi 32
Chociaż z drugiej strony chyba nikt do zlewu nie nasra... Mimo, iż przepisy nie zabraniają.
@Gruby_Wujo: to brzmi dokładnie jak ludzie, którzy twierdzą, że wymiana oleju w skrzyni biegów ją zabija
A nawet nie wiesz jak podtrzymują erekcje jak dobrze owiniesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A co do uszczelek - niby czemu Soda kaustyczna miałaby nie uszkodzić #!$%@? uszczelki?
Poza tym wymiana oleju może zabić skrzynie. Jak np lałeś olej gesty jak masło a później wróciłeś do fabrycznego i okazuje się, że leci w każdym możliwym miejscu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Oczywiście gesty olej jest maskowaniem problemu ale jeśli coś działa na gęstszym oleju to znaczy, że jeszcze nie ma tragedii.