#modelarstwo #statki Ostatnio coś dużo statków się tu przewija więc mi się udzieliło. Zaczynamy kręcenie bicza z gówna ( ͡°͜ʖ͡°) Złożony na sucho i poszpachlowny, jak to jakościowo u revell-a wszystko poszło do piekarnika na 50 stopni żeby się krzywizny zgadzały. Oszklenie do każdego bulaja będę robić wstrzykując strzykawka przezroczysty epoxyd bo model oczywiście nic nie ma. Skleja się koszmarnie. Plastik czerwony na wpół przezroczysty jak ruskie zabawki z lat 80'. Na stępce dumne umieszczony napia "Revell 1979" potwierdzający że są konsekwentni w napieprzaniu z jednej formy przez co najmniej 100 lat. Barwy na 100% inne i jakąś fikcyjna nazwa bliższa naszym portom.
@Tonari_Totoro: ja się strasznie naciąłem na te ich zestawy że statkami. Jedyne co mi się przydało z pudełka to klej z igłą. Stary revell to straszny szmelc. Trzeba patrzeć na scalemates historię modelu jaki chcesz kupić. Sam teraz wolę dołożyć drugie tyle do modelu z którego będę miał satysfakcję a nie tylko frustrację że nic nie pasuje.
@Tonari_Totoro: jednak wole pozytywne emocje. Chociaż moja aktualna Tamiya to też zabytek i faktycznie same nadlewki. Ale na czymś muszę ćwiczyć po taniości.
@Tonari_Totoro oooo Stareńki. Sam ma odpały na różne punkty. To mój Le Suroit (ten co znalazł wrak Titanica) z Hellera, w moim "osobistym" malowaniu. Rok go robiłem, bo ostatni model skleiłem jak mialem 15 lat no i za duzo czasu mi zabiera ogarnianie życia. No ale #chwlesie
@Duchowsky: @Tonari_Totoro: Niektórzy lubią taki masochizm. Ja na przykład ostatnio lubuje się w Plastyku. Ich J-6 to po prostu szczyt niespasowania, ale ila ma się frajdy ze zrobienia takiego ładnie.
@mixererek: ja na plastyku poległem. Mam RWD 5 plus blachy Parta. Zobaczyłem jaki to kawałek chleba i przerwałem w połowie. Może wrócę jak nabierze mocy w pudle.
Ostatnio coś dużo statków się tu przewija więc mi się udzieliło.
Zaczynamy kręcenie bicza z gówna ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Złożony na sucho i poszpachlowny, jak to jakościowo u revell-a wszystko poszło do piekarnika na 50 stopni żeby się krzywizny zgadzały. Oszklenie do każdego bulaja będę robić wstrzykując strzykawka przezroczysty epoxyd bo model oczywiście nic nie ma. Skleja się koszmarnie. Plastik czerwony na wpół przezroczysty jak ruskie zabawki z lat 80'. Na stępce dumne umieszczony napia "Revell 1979" potwierdzający że są konsekwentni w napieprzaniu z jednej formy przez co najmniej 100 lat. Barwy na 100% inne i jakąś fikcyjna nazwa bliższa naszym portom.
źródło: comment_1604933554BBsXENTvxaM07cUdkZAdk2.jpg
PobierzSam teraz wolę dołożyć drugie tyle do modelu z którego będę miał satysfakcję a nie tylko frustrację że nic nie pasuje.
Ja lepiej tylko cywilne więc mały wybór...
źródło: comment_1604944689LDXmfYQkov6c2hRumxfkza.jpg
Pobierz@Tonari_Totoro: to jest łódka. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Potem są statki.
A na końcu okręty:
źródło: comment_1604953058jE3gP1M9E2xUKZHX8RJYRf.jpg
Pobierz