Aktywne Wpisy
WystraszoneWarzywo +480
#olimpiada #igrzyska #religia #woke #neuropa #wojna #kryzyswartosci #smutek #francja #paryz2024 #bekazlewactwa Dajemy sobie chodzić po głowach. My - chrześcijanie. Smutne. Zapominamy, że Europa powstała i była silna dzięki tym fundamentom. Ja mogę z tym walczyć ale dzisiejsi ludzie już nie. Dlatego do nich nie pasuję, do tego clown world. Niechybnie
Takie pytanko odnośnie #linux, dużo życia spędziłem na Debianie i w sumie większości jego pochodnych jak Ubuntu,Mint,Kali itd.
Obecnie wpada nowy lapek Lenovo na intelu niskonapięciowym, i w sumie myślałem o instalce #manjaro ewentualnie #arch .
Ktoś ma dobre odczucia po przeskoku z Debiana na Archa czy raczej nie warto? Ogólnie słyszałem opinie, że manjaro potrafi bić Ubuntu w temacie wydajności.
Tak ogólnie miło by było poznać opinie.
@vxvxbs: Mniejsze repo, jakość pakietów (aur) i dokumentacji spada - w sensie w debianie często są example i dużo pierdół, których w archu mi brakowało.
jasne, że może czegoś brakować w repo ubuntu. może się zdarzyć że nie będzie tego nawet w PPA. ale pewnie jest snap/flatpak/appimage - już nie przesadzajmy