Wpis z mikrobloga

Mireczki, znajdę w tej cenie coś lepszego? Szukam pierwszego #mtb i rozglądam się już od dłuższego czasu za trailówką. Okazuje się, że ostał się taki Jeffsy w dużej promocji.
YT Jeffsy 2018
Przewrotnie zapytam - co jest z nim nie tak? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 18
  • Odpowiedz
@panato: 195 cm here, więc chyba się łapię. A jak Ci się widzi ten YT? W sumie rozważałem jeszcze któregoś z Neuronów (bardziej 7.0), ale tam trzeba liczyć chyba z 2,5k więcej.
  • Odpowiedz
Przewrotnie zapytam - co jest z nim nie tak? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@okim: Nie ma insertów na bidon. Umrzesz z odwodnienia.

A poważniej: bierz, jeździj, obserwuj. Ciesz się życiem.
  • Odpowiedz
@okim: Ma 3 lata, znaczy starsze części. Z istotnych to nowe napędy mają większy zakres, do tego pewnie jnowy będzie dłuższy i bardziej płaski. A co do dużej promocji to 20% nie jest niespotykane na rower po jednym sezonie a nie po 3.
  • Odpowiedz
@dran2: Jeffsy na 2019 i 2020 są niedostępne, wyprzedały się już jakiś czas temu, więc nawet gdybym chciał, to nie znajdę nowszego niż ten 2018. Tak btw to ponoć w 2019 poprawili geo ramy.
To w takim razie chyba dalej będę skanować OLX, ew. poczekam na black friday lub no nie wytrzymie i wezmę Canyona. Dzięki za opinię.

@Adwokat_Boga: To nie takie łatwe, bardzo lubię komplikować proste decyzje ( ͡
  • Odpowiedz
@okim: Porównaj sobie geo. Do nowego możesz dokupić bidon z fidlockiem.

@Adwokat_Boga:

Nie ma insertów na bidon. Umrzesz z odwodnienia.

Niby zwykłe heheszki, ale po kilku latach na ramie bez insertów stwierdzam, że przy kolejnym zakupie to będzie must-have.
  • Odpowiedz
@Bonnie_the_Cat: No ale piszę, że będę mieć jeden koszyk, do którego powinien wchodzić nawet litrowy bidon, bo inserty są dość nisko na rurze.
Na godzinę wystarczy mi 500 ml, bo przed wyjazdem zwykle piję kawę i jakieś elektrolity, w sumie z pół litra. Sporo zależy też od temperatury i trasy. Jak jakaś Puszcza Niepołomicka, to też mogę jechać z 500 ml i po prostu dokupować.
  • Odpowiedz
@damian_co_dalej:

Na początek zabawy z trail/enduro to całkiem spoko ten Jeffsy

Trochę się boję tego zacięcia w stronę enduro, bo chciałem rower do wygodnego latania po bezdrożach i górskich szlakach, na dłuższe wycieczki.

@Bonnie_the_Cat: Tutaj też mogę dorzucić do zamówienia koszyk + bidon za 40€. A co do porównania geo to nie ma to nawet większego sensu, bo wszystkie YT z nowszych roczników są wyprzedane :D Ten się ostał jako
  • Odpowiedz
@okim: Faktycznie wygląda jakby można było przykręcić koszyk mimo takiego prowadzenia kabli.

Trochę się boję tego zacięcia w stronę enduro, bo chciałem rower do wygodnego latania po bezdrożach i górskich szlakach, na dłuższe wycieczki.

To może YT Izzo?
  • Odpowiedz
@Bonnie_the_Cat: Izzo jest dużo powyżej budżetu. Najrozsądniejszą opcją wydaje mi się w tej chwili neuron 7.0, ale poczekam na ostatni tydzień listopada, może uda się ustrzelić jakąś okazję.
  • Odpowiedz