Wpis z mikrobloga

bo Sony ma w dupie konsumenta i nie zwiększy produkcji tylko po to aby ktoś miał konsolę na premierę.

@ethics: a potem trzymaj te umowy czy nowe fabryki/linie montazowe gdy popyt zmaleje albo nadal wynajmuj magazyny gdyby sie konsole nie sprzedaly xD. Swiat nie jest z gumy, a pandemia tez sprawila, ze czesci so mniej dostepne/sa drozsze. Zobaczymy ile konsol przedadza poszczegolni gracze i wtedy sie zastanowmy co i jak. A
@Derasot: @ethics: Tak, #!$%@? - Sony NA ZŁOŚĆ nie produkuje więcej, aby nie dało się kupić konsoli na premierę xD No mogliby, ale po prostu tego nie robią, bo chcą tracić pieniądze. Bo wcale nie jest tak, że po prostu popyt jest za duży i najzwyczajniej w świecie nie dla każdego starczy na start. Sony informowało już przecież, że PS5 w takim USA sprzedało się lepiej w ciągu pierwszych 12
Jak to jest możliwe, że tak ogromna korporacja mając tyle lat między generacjami nie potrafiła skutecznie zaplanować produkcji tak, aby ludzie mogli nakupować sobie lub dzieciakom konsoli na święta lub premierę? xD #ps5

@Derasot: ktoś na tagu pisał, że u niego w sklepie ps4 były dostępne jeszcze przez pół roku po premierze. A przecież już wtedy mówiono, że "omg nie będzie konsol na premiere". Ja też kupiłem na drugi dzień po
@greven: Gdzie powiedziałem, że na złość nie sprzedaje? Nie wkładaj mi w usta jakichś swoich stwierdzeń XD Głośno się zastanawiam jak to jest możliwe, że ich analitycy, dział sprzedaży i marketingu i badania nie dały rady doszacować zapotrzebowania na rynku w tak ogromnym stopniu. Przecież to, że w Japonii konsole będą ponownie dopiero w 2021 jest kpiną xD
@Derasot:

Gdzie powiedziałem, że na złość nie sprzedaje? Nie wkładaj mi w usta jakichś swoich stwierdzeń XD

To akurat tyczylo sie wypowiedzi @ethics bo on twierdzi że "Sony ma w dupie konsumenta i nie zwiększy produkcji". Także bez spiny, nic Ci w usta nie wkładam.

Analizy od dawna mówiły, że popyt będzie większy niż poprzednio, więc Sony robiło co mogło aby było więcej konsol na start, ale raz, że mamy sytuacje
@ejenes: ale ja mam zapewniona konsole wy przegrywy ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°) pozatym jestes u mnie na czarnej, dlaczego na tym #!$%@? wykopie mozesz mnie oznaczac?
@Cinkito: > a może jest zwyczajnie popyt duży?

@ironlelele: No przecież o tym mówię. Duży popyt ale Sony i tak ma to w dupie i nie zwiększył produkcji. Przecież jeżeli ktoś nie dostanie w dniu premiery konsoli a w sklepie powiedzą "może być dopiero w nowym roku" to #!$%@? to wszystko i kupi klocka. Więc to w ich interesie jest otworzyć 2 linię produkcyjną i #!$%@?ć na 3 zmiany.
Duży popyt ale Sony i tak ma to w dupie i nie zwiększył produkcji. Przecież jeżeli ktoś nie dostanie w dniu premiery konsoli a w sklepie powiedzą "może być dopiero w nowym roku" to #!$%@? to wszystko i kupi klocka. Więc to w ich interesie jest otworzyć 2 linię produkcyjną i #!$%@?ć na 3 zmiany.

@ethics: Ty typie nie masz zielonego pojęcia co piszesz xD Złośliwy pan Sony ma w dupie
@ethics: no, zajebisty pomysł. Otworzymy drugą linię produkcyjną, wydajmy dziesiątki milionów żeby ją zamknąć za 2 miesiące jak sytuacja się uspokoi xD

Przecież jeżeli ktoś nie dostanie w dniu premiery konsoli a w sklepie powiedzą "może być dopiero w nowym roku" to #!$%@? to wszystko i kupi klocka

@ethics: z pewnością ludzie #!$%@?ą PS4, grami które mają zakupione, całą biblioteką cyfrową, PS+ który też często wykupuje się do przodu nawet
@Derasot: każdej konsoli każdemu graczowi na rynku brakowało na premierze, to wynika z tego że te konsole są zaawansowane technicznie i dopiero z czasem producenci znajdują sposoba aby produkować szybciej
Głośno się zastanawiam jak to jest możliwe, że ich analitycy, dział sprzedaży i marketingu i badania nie dały rady doszacować zapotrzebowania na rynku w tak ogromnym stopniu. Przecież to, że w Japonii konsole będą ponownie dopiero w 2021 jest kpiną xD

@Derasot: Jak widać głośno ukazujesz swoje tylko i wyłącznie ograniczone myślenie. Wystarczy trochę pomyśleć aby zrozumieć kilka kwestii - po pierwsze pojawił się koronawirus który miał duży wpływ na łańcuch
@Bratkello: Ograniczone to jest twoje myślenie jeżeli uważasz, że Sony nie podpisało żadnej umowy na ilośc wyprodukowanych egzemplarzy chipów celem zabezpieczenia swej sprzedaży. Jeżeli podpisało ją na tak śmieszną ilość, że brakuje dla ludzi konsol to wracamy do mojego powyższego wpisu, że ich analitycy i sztab dał dupy.