Wpis z mikrobloga

#aliexpress #alipaczka #zakupyzchin

Kupowałem pare rzeczy w ramach jednego koszyka i była możliwość wyboru dostawy do paczkomatu inpost. Nie wszyscy sprzedawcy ale część miała co tez wybrałem. Z automatu podobierało dostawy albo na adres domowy albo inpost.

Okazało sie że jedna paczka została wysłana na adres paczkomatu pocztą polska zamiast inpostem. oczywiście nie dostałem powiadomienia i paczka wróciła do chin. Otworzyłem spór ale sprzedawca nie chce zwrócić za towar bo twierdzi ze to moja wina że podałem zły adres. Support aliexpres tez jest nie przekonany do miojej racji. spotkał sie ktoś z podobną sytuacją i jak odzyskać pieniądze. płaciłem przez szybkie przelewy.
Jest opcja charegeback z tej platności jak nie placiłem karta ?
  • 3
@alonsoxx: Jak się nic nie zmieniło, to nie można w jednym zamówieniu wybrać dostawy do paczkomatu i na adres domowy. Wygląda to tak, że zrobiłeś więcej niż jedno zamówienie, jedno do paczkomatu na adres paczkomatu, a drugie do domu ale nie zmieniłeś adresu dostawy i poszło na adres paczkomatu. Raczej dałeś ciała przy zamawianiu. Oczywiście jest też możliwa sytuacja i nieraz się zdarzyło że chińczyk wysłał pocztą na paczkomat i tym
@wojszu: no ale ja nie wpisywałem recznie adresu paczkomatu wiec musiała byc taka opcja bo paczkomat dobiera adres jak wskazesz gdzie jest. wiec jak to sie stało ze poszło na paczkomat jak chinczyk nie miałby opcji wysyłki na paczkomaty? reszta paczek podochodzila na adres domowy i paczkomaty ok. a to było z tego samego koszyka. wiec ja juz nic nie rozumiem. Ali che opisu a chinol twierdzi ze zły adres podałem-
spotkał sie ktoś z podobną sytuacją

@alonsoxx: Tak, opisywano już parokrotnie nieumiejętność adresowania przez majfrendów.

Ich wina, ale uważają, że nie.
Próba przekonania ich przypomina przekonywanie polityka do uczciwości. ;>

Jest opcja charegeback

Jeśli płaciłeś kartą.
A inaczej nie ma sensu płacić…