Dziś obiad gruziński. Kurczak tabaka doprawiony przyprawą chneli-suneli, z wysmażoną skórką. Świeżo pieczony podpłomyk, surówka pekinka-pomidor-blanszowana czerwona cebula-gruszka z miodowym winegretem, fasola w sosie orzechowo-czostkowo-ziołowym, sos orzechowo-czostkowo-agrestowy. Zdjęcie całokształtu wyszło rozmazane, więc wklejam tylko kurczaka.
@1950M: To gruzińska mieszanka przypraw, kupiłam ją od ukraińskich sprzedawców na bazarze w Białymstoku więc to oryginalny towar ( ͡°͜ʖ͡°) Skład z tyłu opakowania: kolendra, suszony koperek, kozieradka, bazylia, pietruszka, liść selera, majeranek, mięta, cząber, liść laurowy, kurkuma, chili. Bardzo smaczna, zwłaszcza do kurczaka albo ryby. Dodaję ją jeszcze do charczo.
A tak na marginesie ukraińskie przyprawy są ciekawe, mają np. mieszankę do barszczu albo
Zdjęcie całokształtu wyszło rozmazane, więc wklejam tylko kurczaka.
#gotujzwykopem
Skład z tyłu opakowania: kolendra, suszony koperek, kozieradka, bazylia, pietruszka, liść selera, majeranek, mięta, cząber, liść laurowy, kurkuma, chili.
Bardzo smaczna, zwłaszcza do kurczaka albo ryby. Dodaję ją jeszcze do charczo.
A tak na marginesie ukraińskie przyprawy są ciekawe, mają np. mieszankę do barszczu albo