Aktywne Wpisy
jmuhha +237
co o tym myslicie
cmhqwidget +59
Odwrotna Familiada Sezon 2 cz. 8
Zasady: Masz odpowiedzi, zgadnij jakie jest pytanie. Odpowiedzi, które zawierają motyw, który wygrał w poprzedniej grze, będą eliminowane.
Motywy eliminowane w tym tygodniu: #!$%@?/ruchanie, Grzegorz Borys, moderatorzy wykopu, Niemcy, Areczek
15 urodziny na Wykopie, pijcie ze mną kompot i zostawcie plusika!
Nagroda publiczności dla @Staraagrafka:
"Co robił Twój stary w drodze do przedszkola?"
Prawidłowe pytanie:
Co robi żołnierz na poligonie?
Wygrał/a: @mannoroth
"Co robi żołnierz
Zasady: Masz odpowiedzi, zgadnij jakie jest pytanie. Odpowiedzi, które zawierają motyw, który wygrał w poprzedniej grze, będą eliminowane.
Motywy eliminowane w tym tygodniu: #!$%@?/ruchanie, Grzegorz Borys, moderatorzy wykopu, Niemcy, Areczek
15 urodziny na Wykopie, pijcie ze mną kompot i zostawcie plusika!
Nagroda publiczności dla @Staraagrafka:
"Co robił Twój stary w drodze do przedszkola?"
Prawidłowe pytanie:
Co robi żołnierz na poligonie?
Wygrał/a: @mannoroth
"Co robi żołnierz
Wyszliśmy z punktu że wyrok TK jest zły i zaczęliśmy dyskutować nad tym czy "kompromis" jest dobry, gdzie jeden z nas był za systemem kanadyjskim (aborcja na żądanie bez ograniczeń), drugi był za kompromisem, a trzeci wskazywał na rolę ojca w życiu dziecka i niesprawiedliwość systemu kanadyjskiego.
Po ok. godzinie i kilkunastu komentarzach na prawdę merytorycznej dyskusji i długich komentarzy zaczęły pisać konta jakichś dziewczyn, a ich słowa ograniczały się do "nic nie rozumiecie" "ciała kobiet to sprawa kobiet" "mężczyźni nie będą mówić co mają robić kobiety" i tego typu lakonicznych stwierdzeń.
Nie wiem o co chodzi, ale to, że jesteśmy ofiarą manipulacji jest nie tylko pewne, ale i tak jaskrawo widoczne, że aż smutek mnie ogarnia...
Ja osobiście jestem za tym, aby każda ciąża była usuwana, która jest po prostu niechciana, oczywiście biorąc pod uwagę odpowiednie terminy ku temu @puexam
Jak ktoś chce dziecka i okazuje się być nieuleczalnie chore to donoszenie takiej ciąży to tragedia
Jak u kogoś zawiodła antykoncepcja, bo jest za mało odpowiedzialny, to imho jest za mało
Bo ja o ile wyobrażam sobie takie przypadki, to w życiu bym nie poddała się czyjemuś chceniu, kiedy to ja płacę cenę za ciążę, dlatego ten
@uwielbiamnalesniki: i totototot i dokładnie te koleżanki "z nikąd" najbardziej utyskiwały właśnie na rolę
- moje ciało moja decyzja ale zarazem mój portfel moja decyzja
- albo aborcja tylko w przypadku chorób/zagrożenia życia matki, a facet jest uwiązany do dziecka tak jak i matka