Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@trumnaiurna: a ebola to nie jest chorobą brudasów? Wystarczy mieć kanalizacji, sanitariaty w domu? A ci co chorują umierają w dzien-dwa i już nie ma kto roznosic? Tak pytam, bo tyle słyszałam, a nie że pewna jestem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@banjo: No z grubsza jest tak jak piszesz - ebola przez swoją śmiertelność i wyraźne objawy:
1. Szybko morduje nosicieli
2. Ulatwia ich izolację, jak ktoś nagle zaczyna tryskać krwią na lewo i prawo, to nawet ebolowy denialista (#!$%@? nie ebola widziałeś żeby ktuś wzieł i zdech!? Bo jo nie!) się obsra na jego widok ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@trumnaiurna: Ej moment, tyle mówili że szpitale są tylko do tych co nie radzą sobie samemu oddychać, i że są takimi już zapchane i w ogóle. A tutaj ziomek chodzi sobie zupełnie wyczilowany, nie sapie nie charczy. Mija też innych chorych ziomków którzy też nie sprawiają wrażenia zdachlaków. O co biega?
  • Odpowiedz
@gwidon997: no właśnie, byłem przekonany że to fake news szurów, ale widziałem już co najmniej kilka doniesień mogących świadczyć że coś jest na rzeczy. Np. o tej typiarce co uciekła ze szpitala.
  • Odpowiedz
@revente: ja natomiast czytałem gdzieś że jak szpital wpisze w akcie zgonu ze delikwent mial covid to ma z tego jakąś kasę. Mało tego, rodzina też coś dostaje. Ale nie jestem przekonany co do prawdziwości tej informacji.
  • Odpowiedz
@trumnaiurna jakich dwóch miesiącach (pomijając fakt samej eboli i tego że teoretycznie to by nie wywołała takiej pandemii) ale wiadomo o co Op chodzi więc nope. To nie byłby 2 miesiące xD ja dałabym im max 2 tygodnie XDDD
  • Odpowiedz