Wpis z mikrobloga

Tym razem #samolociara pyta:

Czy znajdę tu Mireczka/Mirabelkę, który/a ukończył(a) kurs i zdobył(a) licencję FAA flight dispatchera (dyspozytora lotniczego - odpowiedzialnego za planowanie lotów) w #usa ? Interesuje mnie konkretnie Sheffield School of Aeronautics.

Odkąd przepracowałam 3 miesiące w ramach stażu we Flight Planningu (zapraszam tu do lektury), chodzi po mojej głowie myśl, by uzyskać tę licencję. Na początku myślałam o ukończeniu kursu w Polsce, bo zdecydowanie taniej to wychodzi, jednakże jest ona ważna tylko na 5 lat, a amerykańska nie traci terminu ważności. Plus, mieszkam w #uk i Brytyjczycy chcąc uzyskać licencję dyspozytora, lecą właśnie do USA, a nie wiem, czy polska licencja byłaby w UK uznawana. Chociaż z drugiej strony, nie wiem jak w Polsce - czy tam by uznali amerykańską licencję ¯\_(ツ)_/¯

#lotnictwo #zagranico #szkola #kursy #szkolenia #kiciochpyta
Ag90 - Tym razem #samolociara pyta:

Czy znajdę tu Mireczka/Mirabelkę, który/a ukoń...

źródło: comment_1603403397n0ROceSRDTQ3iqdoUnLxR5.jpg

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ag90: Sam myślałem o zmianie branży na lotnictwo, ale teraz przyszły chude lata dla lotnictwa, więc chyba nie warto tam iść... Jak uważasz?
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Laszl0 Przez obecny kryzys ciężko jest teraz znaleźć zatrudnienie w lotnictwie (mniej lotów-mniej pracy), ale jeśli się już znajdzie, to czemu nie?
  • Odpowiedz