Wpis z mikrobloga

Odpowiadając na wpis tutaj, bo kolega chyba ze strachu, że mógłbym odpowiedzieć, dał mnie na czarnolisto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Jedzid123: W kontekście rozmowy o odsieczy wiedeńskiej wspomniałem o tym i mój rozmówca poddał tę informację w wątpliwość, tak więc rozwinąłem ją. Nie wspominałem natomiast słowem o Rzeczpospolitej (swoją drogą Obojga Narodów, a nie tylko Polska, jak napisałeś w swoim wpisie) i "naszej" tolerancji religijnej, nie zaprzeczam, była taka, ale co z tego? Nie o tym była rozmowa, tylko o Osmanach ¯\_(ツ)_/¯ I nadal podtrzymuję opinię, że ichniejsza tolerancja religijna była powszechniej niespotykana, choć w Rzeczpospolitej też była obecna.
#neuropa #bekazprawakow #4konserwy
Pobierz R.....n - Odpowiadając na wpis tutaj, bo kolega chyba ze strachu, że mógłbym odpowied...
źródło: comment_1603204723TaAIQ7T8xHhEv1EUFDOjdA.jpg
  • 1
@Ravan:

Rzeczpospolitej (swoją drogą Obojga Narodów, a nie tylko Polska, jak napisałeś w swoim wpisie)

analogicznie można powiedzieć że Prawo i Sprawiedliwość musi być partią prawa i sprawiedliwości bo ma to w nazwie
jeśli to była próba wskazania siłowego jak bardzo postępowy i nowoczesny był RON to zasmucę cię bo wówczas panowała moda na polską kulturę, polski język, polsko-bazowany kościół katolicki, słowem, Polacy stanowili hegemonię, i nie tylko na obszarze RONu,