Wpis z mikrobloga

@Verbatino: patrzyłem na tą biblioteke, jest beznadziejna, z tego co widzę to nie ma połowy feature'ów.
Zgadza się, mogę sobie sam wygenerowac link, tylko w ten sposob nie uzyskam optymalnej trasy, majac na przyklad 10 punktow
Optymalizacja trasy nie jest dostępna podczas samodzielnego budowania url'a, poniewaz api uklada trase w takiej kolejnosci w jakiej podane sa punkty.

@grizzly_joe: Nie można powiedzieć, że w takiej kolejności jakiej podane są punkty, bo gdy wykorzystujesz metodę optimizeWaypoints jest jasno powiedzianie:

Allow the Directions service to optimize the provided route by rearranging the waypoints in a more efficient order.

A samo wykorzystanie wykorzystanie waypoints=optimize:true w linku jest również jasno wytłumaczone:

If
@Verbatino: Sorry, nie zrozumieliśmy się.
Za samodzielne budowanie urla rozumiem to: https://developers.google.com/maps/documentation/urls/get-started#forming-the-directions-url
Jest to API bez wykorzystania api key i to API nie wspiera optimize waypoints.
To co Ty linkujesz to Directions API, do którego potrzebe jest konto. Wypróbowałem to api, i dostałem tą odpowiedz ktora wkleilem wyzej. Teraz chcialbym utworzyc z tej odpowiedzi trase, lub link do trasy. (która potem moge otworzyc w przegladarce lub na telefonie w goole maps)
@Verbatino: Chyba wymyśliłem. Mogę najpierw użyć Directions API żeby zoptymalizować trasę, a potem na podstawie waypoints i ich koordynatów utworzyć trasę z bezplatnego linku :) Troche na około, ale będzie działało